Разлистваме менюто – ето кои са сезонните ястия на ресторантите

Пролет в чиния – показваме ти изкушаващите предложения от менюто на част от любимите ни софийски отбивки

0 коментара Сподели:
Сезонни менюта 2024

Няма да те лъжем – темата, в която с помощта на главните готвачи представяме новите менюта на сезона, ни е изключително любима. 

Пролетното равноденствие сервира в чинията на града свежест и цвят, а ние се разтапяме от вълнение още при мисълта за нежните хапки, които предстои да опитаме. Какви са тенденциите в кулинарията този май и какво да опиташ следващия път, в който излезеш на гастро обиколка в града – чети в следващите редове. Любимите ни ресторанти представят пролетните герои в своята палитра от вкус!

Hamachi Ni

Сезонни менюта 2024

Пролетта някак естествено ни предразполага към изследване на нови територии, вкусове и вълнуващи кулинарни прелести.

Небцето ни стигна чак до гастрономическите ширини на Япония и нейните необятни, екзотични вкусове. Настаняваме се удобно в модерната обстановка на Hamachi Ni, за да опитаме от японското великолепие, което те успяват да представят по най-­достойния начин и на родна земя. Ястието, което ни сервират – свинско филе 100% Иберико, обгърнато от хрупкаво панко, домашен Тонкацу сос и крем от юзу. Непременно опитай от това изкусително кулинарно блаженство!

ул. „Георги С. Раковски“ 179
088 426 2244

Largo Di Serdika

Сезонни менюта 2024

Новото меню на Largo Di Serdika е съвкупност от класически рецепти и продукти, но пречупени през модерната призма на заведението и авторския прочит на главния готвач.

Да, може би познаваш главните герои, но вкусът им определено ще те изненада!

Представят ни Забранената ябълка – десерта, който носи хапка лятна свежест в контраст с коледен привкус. Вълнуващата сладост е съставена от пандишпанов блат с печена ябълка, сладко от трио ябълки, приготвени по три начина, редукция от червено вино и ганаш Монте с бял шоколад. За финал – блестяща обвивка от злато и фюлетин.

бул. „Княгиня Мария Луиза“ 2
088 833 2222

Petru’s

Сезонни менюта 2024

С четирите си уютни зали и меню, изпъстрено с техники, текстури и цветове, спокойно може да заявим, че ресторант Petru’s е една от must отбивките в града.

А има ли по­подходящ момент от пролетния сезон, за да я посетиш?

Сега всяка чиния цъфти от свежест и чисто нови кулинарни творения! Открехваме вратичката към сезонното меню с две вълнуващи ястия – вариация от царевично пиле, допълнено от опушени моркови, милфьой от картофи, кенийски боб и пилешко жу и ризото с крем от спанак и бурата, сервирано със скариди и пъстри пролетни цветя. Да ти е сладко!

бул. „Св. Наум“ 48
087 687 6051

Mr. Pizza

Сезонни менюта 2024

Пролетната ни селекция от менюта не подминава и веригата ресторанти, прочута както с вкусните си пици, така и с разнообразните кулинарни предложения от цял свят. Сервират ни три предложения от новото си пролетно меню,

в които главен герой е фантастичната кремообразна бурата.

Опитай свежата пролетна салата с бурата, ягоди и кедрови ядки или фритата бурата, обвита в пиле и златиста коричка върху канапе от доматено суго с лук, чесън и босилек. Ако все пак си дошъл тук за пица угощение – заложи на Dolce Vita с бурата, песто, моцарела и маслини Каламата.

Пънчетата

Сезонни менюта 2024

Основният фундамент в концепцията на „Пънчетата“ е авторската кухня, подчинена на годишните сезони. Всеки сезон е богатство и неизчерпаем източник на идеи и продукти, които тук съумяват да претворят във вълнуващи гастрономически изкушения.

В ястията откриваме частици от кулинарните традиции на Балканите,

преплетени с нюанси от световната гастрономия. Новото пролетно меню представя широк спектър от вкусове – заложили са както на свежи салати и разнообразни стартери, така и на неповторими специалитети и интересни постни предложения, в които отново водещ е българският мотив.

бул. „Христо Смирненски“ 5
089 659 8555

Щастливеца

Обичаме да посещаваме места, в които отношението към храната е приоритет, а опитът си личи от всяка съвършена чиния.

Сезонното меню на „Щастливеца“ е като пъстра палитра от вкусове и аромати, която те оставя без дъх.

Философията им се гради на симбиозата между кулинарните традиции и модерните интерпретации на любими ястия на поколения българи, а всичко е поднесено като незабравимо преживяване за всички сетива. Точно като домашния им пастет от пилешки дробчета с пикантни сърчица и воденички, допълнен от свежи репички и хрупкав тутманик.

бул. „Витоша“ 27; Сан Стефано Плаза – срещу БНТ
02 441 1155; 02 441 3344

Трима готвачи разказват: сезонни менюта 2024

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *