DESKTOP ART: Luís Favas

Имаме си нов член на DESKTOP ART клуба ни

0 коментара Сподели:

Luís Favas не е артистичният псевдоним на някой роден илюстратор, а съвсем истинското име на един португалски артист, решил да прекара част от живота си у нас. Често можеш да го видиш да лети с 300 по улиците с fixed-gear-a си, а ако го изпуснеш от поглед, то най-вероятно е изчезнал, за да снима някъде извън София или да рисува на своя iPad Pro у тях.

На него нарисува и Desktop посланието си към всички наши читатели, а именно да бъдат щастливи, да се разхождат с кучето в парка, да си подсвиркват и да слушат музика за вдъхновение. Или с други думи

Go – Любов – София с велосипед или кола, все тая.

Своя Desktop пък Luís държи винаги черен, неангажиран с емоции, но за сметка на това тапетите на iPhone-a и iPad-a му носят сантиментален спомен от Лисабон, който той е запечатал от птичи поглед.

Иначе стилът на португалеца е доста чист, с много слоеве и детайли, но въпреки това винаги добре организиран и следващ линията на триъгълник. В случая той е преплел калиграфията с илюстрация и сякаш му се е получило, така че да достигне крайната си цел, а именно – 

да прави хората щастливи на подсъзнателно ниво, да ги мотивира и да ги насърчава да изразяват емоциите си точно като него.

Любимите илюстратори на Luís са, на първо място, Chris Ware, а след него Charles Burns, Mike Giant, Lord Mantraste и Maluda. Всички те са лесни за намиране в социалните мрежи с изключение на Maluda, който е живял през миналия век.

 

Ти пък можеш да следиш работата на нашия нов чуждестранен приятел на luisfavas.com, където той качва проектите, за които не е поел ангажимент да останат конфиденциални.

Какво беше DESKTOP ART?
Накратко това е проект (под формата на ежемесечна рубрика), в рамките на който талантливи български визуални артисти рисуват за онези “стени”, които виждаш най-често, а именно – тази на компютъра, таблета, смартфона ти. Ние сме ценители, а DESKTOP ART е колаборация между нас и хората, които могат да кажат всичко “с картинка”.

Илюстрацията на Luís Favas можеш да свалиш в резолюция за твоите устройства безплатно тук:

2650×1440
1920×1200
1920×1080
1680×1050
1440×900
1280×800

iPad
iPhone 4
iPhone 5
iPhone 6
iPhone 6 Plus

iPhone 7

IPhone 7 Plus

Виж и останалите илюстрации на артисти за DESKTOP ART.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *