The Local: Сиана Димитрова

И трите неща, с които не се разделя

0 коментара Сподели:
Сиана Димитрова

В любимия ни месец май те срещаме със Сиана Димитрова –

креативен артист с художествено образование, илюстратор и визуален човек до всяка цветна клетка на изкуството, преминало през вдъхновяващите ѝ проекти. Сиана от малка се открива в рисуването, а в последните две­три години работи като дизайнер в рекламни и дигитални агенции. Признава, че илюстрацията е „слабото“ ѝ място заедно със ситопечата, като също обича да свързва света на музиката с илюстрацията и дизайна.

През изминалата година ѝ се удава възможност да работи по визуал­ната идентичност за прекрасни музикални събития,

прави обложки за EP­та, от 4–5 години печата памучни тоте багс за винили и споделя всичко това в профила си @chillagoods. Днес тя ни разказва за любимите си предмети, а ние слушаме с интерес. Виж какво ни е донесла:

Таблетът

За мен айпадът е свобода и възраждане.

Имах труден преход от молива към дигиталното рисуване и таблетът за мен беше липсващото звено, което ми помогна. Много по­лесно е, отколкото да свикнеш да рисуваш на графичен таблет, и мога да го взема навсякъде със себе си. Създала съм много любими илюстрации и скици в него.

Морските съкровища

Като малките деца – нося си камъни, миди и рапани от почти всяко място, на което съм била. Случва се и по някоя кост, мъх, клон. Вкъщи си имат кътове – в саксиите, по рафтове, в различни съдове. Все още успявам да различа кое от къде е, дали е от България или чужбина.

Мисля, че е навик, който нося от морското си детство (родното ми място е Варна)

и се възроди в софийските ми години. Морето ми липсва почти винаги, а и обичам да вкарвам малки късчета земя и природа в дома си. Малки спомени.

Слушалките

За мен символизират още един спътник от варненските години – музиката. Няма нищо по­ефективно от това да набичиш музика в ушите, за да засилиш темпото в петия час седене на бюро, или да излезеш да си изтанцуваш житейските премеждия.

И в двата случая музиката те спасява.

The Local: Христо Донев – Ричи

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *