Говорят фитнес инструкторите: Антония Живкова

Train smart not hard: Жената във фитнеса е звяр – ето какво има да ти разкаже едно от лицата на Smartass

0 коментара Сподели:
Антония Живкова

Фитнес, табата класове, кросфит, различни indoor практики, функционални, силови и групови тренировки, калистеника, йога… През април се посвещаваме на активностите, които поддържат дух, ум и тяло. Този път тръгваме направо след професионалистите в сферата – треньорите, които знаят всички тънкости, тези, за които движението е начин на живот, а личното им обаяние, успехи и експертиза – най-силната мотивация. Представяме ти активностите посредством хората зад тях. Информирай се, пробвай и избери своята. Впусни се с финес и компетентност, за да си сигурен, че избираш най-доброто за себе си.

Антония е групов и персонален треньор от над 6 години,

сертифициран нутриционист, а към момента преминава обучение за пре- и постнатален треньор. Ако искаш да предизвикаш волята си и харесваш динамичните тренировки – открий Антония в Smartass. Там провежда Cycle, Games и Hot ass.

Занимаваш се професионално с тренировки от над 6 години, като си и сертифициран нутриционист. Как смяташ да продължиш да развиваш знанията си в областта оттук насетне? 

Към момента преминавам обучение за пре- и постнатален треньор. След като станах майка, осъзнах, че в България имаме истински недостиг на такъв тип специалисти, а бременността и следродилният период са изключително деликатни.

Кой вид тренировки са твой фаворит?

Ако трябва да съм честна, ми е трудно да посоча един любим тип. Cycle тренировките са последната ми страст, но пък обожавам и Barre класовете, а двете са тотални противоположности. Винаги съм обичала високоинтензивните тренировки, но в последните години все повече осъзнавам колко важно е да слушаме тялото си и да тренираме според неговите нужди, а не въпреки тях.

Много дами се притесняват от силовите тренировки заради прекомерно увеличаване на мускулната маса. Как оборваш подобни твърдения? Защо силовите тренировки всъщност са подходящи и за двата пола?

Вярвам, че този мит вече остава в миналото и все повече дами включват силови тренировки към тяхната рутина. Силовите тренировки са базов и задължителен елемент за всеки човек, който иска да се чувства добре в тялото си и да подобри постиженията си в залата.

Кое е най-големият плюс на тренировките в Smartass?

Тук отново се затруднявам, много нескромно ли ще бъде да кажа – треньорите?

Smartass е единственото място, което прави толкова сериозен подбор и регулярни обучения на треньорския си състав.

Всичките ми колеги са изключителни професионалисти с години опит зад гърба си. Разбира се, добавям и неповторимата ни атмосфера, авторски тренировки и страхотната общност, която се оформи в последната година – абсолютен 10/10 за всеки трениращ човек.

Каква е твоята методика, как мотивираш хората в залата? 

Моята роля в залата е единствено да помогна на всеки човек да разкрие собствения си потенциал и възможности. Нищо повече и нищо по-малко. Старая се винаги да създавам приятелска атмосфера, използвам позитивен коучинг и имам персонален подход към клиентите си.

За финал – какво да хапваме след тренировка?

Заложи на високопротеиново хапване – авокадо тост с бъркани яйца или пък смути с банан, боровинки, кокосово мляко и конопено семе.

А ето и нещата, без които да не тръгваш за залата!

Фитнес инструкторите говорят: Стилиян Щерев

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *