Видове женски оргазми и най-прекият път до мистичната G точка

Let’s talk about sex: Виж всичко, което ще я накара да иска още

0 коментара Сподели:
Видове женски оргазми

Април е на прага ни и всичко около нас и в нас жужи, расте, цъфти и ни говори, че е време да се развихрим в този така приповдигнат пролетен вайб.

Ето защо в рубриката ни Let’s talk about sex този месец ще си говорим за техни величества женските оргазми.

Колко са, как се постигат и къде се крие онази прословута карта с най-прекия път до мистичната G точка на всяка дама – разказваме сега.

Води ни вярата, че всяко женско цвете заслужава особено професионална грижа и страхотни умения,

за да може да разцъфти качествено и в момента е идеалното време да дадем няколко съвета в тази посока. Подсказваме ти също да разгледаш и предложенията на нашите приятели от passion.bg – oнлaйн ceĸc мaгaзин c пoвeчe oт 7000 пpoдyĸтa. Специално за теб с код GOGUIDE20 получаваш 20% отстъпка от цената на всички техни артикули. Кодът не важи за вече намалени продукти, не може да се комбинира с други промо кодове, отстъпки или промоции и е валиден до 01.05.2024 включително. Избирай на воля!

Видове женски оргазми

Три, ама друг път

Както казваше един приятел – „всяка история за секс, в която жена споделя „Не свърших“, е тъжна история“. Ние абсолютно се съгласяваме с това и подсказваме, че има многоооо повече от един начин да я накараш да го направи. Когато говорим за женски оргазми, най-широко разпространените видове, които обществото познава, са клиторният, вагиналният и този, предизвикан от G-точката. Последните проучвания обаче сочат не един, не два,

а цели 12 вида женски оргазми, които могат да доведат дамата в леглото ти до абсолютно върхово удоволствие.

Освен различните видове оргазми усещанията, които предизвикват те в женското тяло, също са разделени на няколко вида. Изследването за тях е направено по поръчка на компания, която произвежда вибратори с биофийдбек, свързани с Bluetooth.

Видове женски оргазми

Устройството е идентифицирало три вида усещания след оргазъм, определени като „вълна“, „лавина“ и „вулкан“.

При „вълна“ имаме кратък изблик на тазови контракции, които са предшествани от ритъм на напрежение и освобождаване на тазовото дъно. При лавинния оргазъм „тялото започва да трепери“ и след това внезапно избухва в оргазъм, а при „вулкан“ – оргазмът е предшестван от увеличаване на напрежението на тазовото дъно нагоре. Казано с прости думи – в зависимост кои мускули и нервни окончания участват в „свършването“, удоволствието се разлива по различен начин и в различни области на женското тяло. Най-често срещаният тип, преживян от жените, е „вълната“ (26 от 54 жени), следван от „лавината“ (17 от 54) и след това вулканът (11 от 54).

Един за всички, всички за един

Видове женски оргазми

Истината е, че независимо по какъв начин си успял да накараш една жена да свърши грандиозно, ти вече си победител в нейните очи.

Все пак не е зле да познаваш онези 12 вида оргазъм, за които говорят експертите. Бети Додсъм, американски автор на много книги на секс тематика, наричана Богинята на оргазмите, споделя, че оргазмите на клитора и пениса са резултат от стимулиране по пудендален път, докато оргазмите, които са резултат от точкова, вагинална и ректална стимулация, включват тазовия нерв, което може да доведе до удоволствие по изненадващи начини. Секс експертът Лу Паджет, авторка на „Книгата на великия любовник“, пък пише, че с вагината си жената може да изпита 10–12 различни оргазма, докато с пениса си мъжът може да има едва 8.

Видове женски оргазми

И все пак в топ пет на най приятните за жената оргазми влизат:

Вагиналният оргазъм, който изисква дълбоко проникване, за да се стимулира задният форникс, което са същите нервни окончания като при анален секс. Клиторният оргазъм, който е най-разпространеният сред дамите, като доста жени не са изпитвали никакъв друг освен него. Това е така, защото клиторът се счита за черешката на удоволствието – малък любовен бутон, ключ към приблизително 8000 нервни окончания. Независимо дали получават орален секс, използват пръстите си или любимия си секс продукт, клиторните оргазми са едни от най-любимите на жените. Колкото по-възбудени са, толкова по-голям и набъбнал става той. Добавяме и Зонален оргазъм или зоновите оргазми, които се преживяват чрез стимулиране на зона, която не е задължително да се смята за еротична.

Такива може да са ключица, тилът на врата, вътрешната част на бедрото и други.

Към този вид спада и оргазмът, причинен от стимулация на зърната на гърдите, от целувка, дори и аналният оргазъм, защото той също се случва при стимулиране на определена зона, която е пълна с нервни окончания.

Видове женски оргазми

Аналният оргазъм наистина води до сензационна кулминация, като след него нареждаме Смесения оргазъм, при който едновременно се стимулира повече от една област. Представи си го – една ръка на клитора, друга на гърдите, уста в целувка… или масаж на зърната, докато използваш вибратор, прониквате в ануса с пръст или галене на срамните устни.

Като кулминация идва и негово величество Мултиоргазмът.

Множествените оргазми се получават в две форми: последователни (един след друг, с време за почивка между тях) и сериен (непосредствено един след друг). Множествените оргазми изискват известно време за самоизследване. Някои жени изпитват трудност да изпитат един оргазъм, какво ли остава за многократни, но случат ли се – трудно се забравят. Използването на различни техники, стимуланти или фантазии –

това е всичко, което може да те накара да постигнеш с нея по-лесно мултимагията.

Използвай силата на ендорфините, отделени след първия оргазъм, и продължи стимулацията, независимо дали става дума за клиторен, вагинален или анален оргазъм.

G, A, U точки и прословутият скуърт

Видове женски оргазми

Изненадахме ли те? Да, освен легендарната G-точка жените имат още A-точка и U-точка. Някои експерти твърдят, че малката точка на входа на вагината, наречена G точка, е мит. Наречена е така, съкратено от Graffenberg точка, тъй като взема първата буква от фамилията на учения, който я открива. Това е Ернест Графенберг – немски лекар и учен, изследвал ролята на уретрата на жената в оргазма. През 2001 г. G-точката заедно с парауретралните жлези (Skene жлези), намиращи се в зоната на G-точката, е официално обявена за женски анатомичен орган и по-точно – за женска простата.

Следователно и всички жени могат да еякулират,

тъй като G-точката е снабдена със секреторни клетки, подобни на тези в мъжката простата. G-точката е свързана със система от каналчета, които водят към уретрата и в които се образува еякулационната течност, изпълваща G-точката при сексуална възбуда и стимулация.

При последвала стимулация се достига до т.нар. и толкова желан от всички скуърт оргазъм (от англ. Squirt – бликам, пръскам).

Той се изразява в изхвърлянето под формата на силна струя на голямо количество прозрачна течност от парауретралните жлези, най-голямата от които се намира на отверстието на уретрата. Еякулационната течност е напълно различна от смазочната вагинална течност, която се отделя по време на секс. Тъй като скуъртовете са особено популярни във филмите за възрастни, които повечето мъже гледат, те мечтаят да докарат дамата до себе си именно до това свършване.

Другите две точки, които имат значение за женските оргазми, са:

U-точката, която води до оргазъм, провокиран от уретрата. Тя е заобиколена от три страни от клитора, който всъщност е много по-голям, отколкото си мислиш, както и по-дълбок – простира се на около 6–10 см навътре. Точната стимулацията на U-точката води до силна възбуда. От своя страна А-точката е точка във вътрешната вагинална зона, известна още като преден форникс. Потърси го на предната вагинална стена, нагоре, към областта на корема. Някои определят тази точка като голяма, податлива на натиск. Стимулирането на А-точката е индиректно стимулиране на G-точката. Тази зона се усеща най-добре, когато дамите са доста възбудени и мускулите са релаксирани.

Независимо до кой от гореизброените видове екстаз си решил да я доведеш през април, те съветваме – бъди старателен.

Обещаваме, че ще ти бъдат благодарни после, а и името ти задължително ще се споменава само с добро на всички женски събирания, полети обилно с розе и с разкази за това как такова нещо не ѝ се е случвало досега с никой друг. Успех!

Gen Z секс тенденции 2024: eто какво ново ни подари новото поколение в секса

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *