5 събития, с които да запълниш пълноценно времето

Практична селекция на събитията тази седмица

0 коментара Сподели:

Етюд-и-те на София / Sketches of Sofia

Напоследък не можеш да се оплачеш от липса на събития в столицата. Имаш избор от филми, изложби, срещи с креативни хора, дори надяждане с бургери! Само да си казал, че нямаш нищо за правене!

МЕСЕЦ НА ФОТОГРАФИЯТА

Темата на тазгодишното издание на фестивала е „Контрасти“ – не само като фотографски термин, а и като противопоставяне на поколенията, класическата и съвременна фотография и въобще – контрастите в обществото. Традиционно събитието се провежда в „Червената къща“, където могат да бъдат видени и чути редица изложби, лекции и творчески работилници. До 14 юни ще можеш да се запознаеш с победителката в конкурса FotoEvidence Book Award 2016 – Даниела Залцман, и „Знаци на вашата идентичност“, както и с най-новия проект на канадката Натали Даост „Корейски мечти“, изследващ обезпокоителната празнота на Северна Корея. Част от събитията продължават до края на месеца.
Кога: до 30юни
Къде: Център за култура и дебат „Червената къща“ и други локации
Вход: изложбите са с вход свободен

BEAUTIFUL FACES OF SYRIA ПРЕДСТАВЯ: DAMASCUS WITH LOVE

Beautiful Faces of Syria са група младежи, обединени около добра кауза, а именно – да предложат подкрепа на бежанците в България. Знаем, че е трудно да разбереш хора, които не познаваш, затова приветстваме усилието им да ни запознаят с лицата зад статистиката. Първото от серията събития ще бъде прожекцията на „Дамаск с любов“. Историята разказва за живота на сирийска еврейка и дълго пазена тайна. Решено да открие истината, момичето се впуска в търсене на отдавна загубена любов във вълшебния Дамаск, за да открие много повече.
Кога: 8 юни,четвъртък,19:30 ч.
Къде: „Дом на киното“, ул. „Екзарх Йосиф“ №37
Вход: 7 лв.

СОФИЯ ПРАЙД 2017

За десета поредна година София Прайд ще се бори срещу предразсъдъците и за равноправието на гражданите. Защото сме 2017 г. и всеки, без значение от сексуална ориентация, пол или расова принадлежност, заслужава равни шансове. След отличието на „Лунна светлина“ на тазгодишните „Оскари“ ще можеш да продължиш темата за ЛГБТИ общността с редица филми в кино „Одеон“, да посетиш изложби, дебати и пърформанси. Същината, както обикновено, ще бъде шествието в центъра на града, а началната точка е Паметникът на Съветската армия.
Кога: 10юни, събота, 18:00 ч.
Къде: Паметник на Съветската армия
Вход: свободен

TELL ME MORE: HOW TO BUILD A PERSONAL BRAND ON INSTAGRAM

Tell Me More е плафторма за неделни събития, на които ще си говорим за интересни неща, ще пием коктейли и ще се запознаваме с готини хора. Първото от поредицата ще бъде посветено на Instagramи за това, как, освен да качваш снимки на котката си, можеш да създадеш собствен бранд. Пътеводител ще ти бъде чаровната Биляна (@bibons), работила с гиганти като Heineken, Perrier, PHILLIPS и Ford. Ако поради някаква странна причина не я следваш в Instagram, даваме ти 30 секунди да поправиш грешката си.
Кога: 11 юни, неделя,12:30 ч.
Къде: Lavanda, ул. „Цар Шишман“ №12
Вход: 29– 39 лв.

EAT TILL YOU BOOM!

Видяло се е – пак ще преяждаме. Този път с бургери. И картофки. И лучени кръгчета! Залозите валят още отсега, а вече правим и планове какво да хапнем за обяд, така че да ни остане достатъчно място за вечеря. Ако още не си присъствал на Eat Till You Boom! събитие, регламентът е следният: плащаш 21.99 лв. и получаваш толкова бургери, колкото можеш да изядеш. Без чийтване като „това ще си го взема за вкъщи“ и други подобни – доведи си компания, която да документира омазването, и дай всичко от себе си.
Кога: 12 юни, понеделник, 16:00 – 22:00 ч.
Къде: Boom Burgers, ул. „Кърниградска“ №15 и бул. „Цар Освободител“ №12
Вход: 21.99 лв. без салати, десерти и напитки

Това пък са 5-тте изложби, които не са изпускане тази седмица.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *