Стартира академия за момичета, които смятат кулинарния свят за своя вселена

Разказваме ти за супер инициатива на Mastercard и HRC Academy, посветена на жените в кухнята

0 коментара Сподели:
Стартира академия за момичета, които смятат кулинарния свят за своя вселена

Все още сме в Месеца на жената, което ни мотивира да ти споделяме всичко специално, което се случва в чест на дамите.

Затова с нетърпение ти съобщаваме за страхотен проект на нашите приятели от Mastercard в партньорство с HRC Academy, който мотивира жените, намиращи себе си в ресторантьорския бранш! Партньорството дава възможност на участничките да получат достъп до програмата Culinary arts на HRC aкадемия в София. Инициативата идва точно навреме, за да хване женската енергия на март и да я развие в

проект, посветен на момичета, които смятат кулинарния свят за своя вселена.

Чети надолу – разказваме ти за още вълнуващи изненади!

Такива проекти насърчават дамите да навлязат в този предимно мъжки бранш, в който статистиките сочат, че

едва 6% от ресторантите в целия свят са собственост или под управлението на жени шеф-готвачки.

Ние споделяме мнението на Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово, която поздрави сектора за постоянното си развитие и вдъхновение. Тя изрази още надеждата си, че ще подкрепят и приобщят заедно повече момичета с тази стипендия.

Напомняме ти, че Mastercard не спира да се включва в женски предприемачески инициативи в целия свят,

с което дава повече глас и видимост на дамската част от световния кулинарен бизнес.

Освен инициативата, посветена на жените в кухнята, Mastercard ни зарадва и с участие в още един глобален проект.

Този път в подкрепа на наши любими, много специални момчета!

Помниш ли, когато през лятото се събудихме със страхотна новина, която обърна нова страница в ресторантьорската книга на България – четирима главни готвачи от четири български ресторанта бяха приети за членове на JRE, престижната организация за главни готвачи в Европа. Няколко месеца по-късно ги намираме в почти пълен състав като главните герои в нов проект,

който ще внедри българския талант и продукти в чуждестранната кухня.

На специална церемония в HRC Academy беше поставено началото на партньорството между България и JRE-Jeunes Restaurateurs, което ще разпространи български почерк в кулинарията чрез таланта на някои от българските шефове, станали членове на престижната организация за главни готвачи през лятото.

Всъщност Владислав Пенов от ресторант Cosmos, Филип Захариев от къща за гости ONÀ и Веселин Калев от ресторант aEstivum

бяха обявени от Шеф Даниел Леман, президент на JRE-Jeunes Restaurateurs и собственик на ресторант Boutique Hotel Moosegg в Швейцария, за тримата нови членове на JRE, които с модерното си мислене и богато кулинарно наследство от България ще пътуват из целия свят, за да представят разнообразието и спецификата на българския вкус.

Всичко това с една цел – да допринесат за развитието на световната кухня!

Освен с оповестяването на тези две изключително важни новини за страната ни, Mastercard се включи и в галавечерята по повод обявяването на победителите в конкурса на Бакхус – Ресторант на годината. Mastercard и JRE демонстрираха резултатът от двайсетгодишното си партньорство като поканиха в София пет жени-готвачи –

Annett Teich от BK (Франция), Virginia Caravita от Dimora Ulmo (Италия), Lotte Sanders от ресторант ONE (Нидерландия)Teresa Gutiérrez от Azafrán (Испания) и Floriana Ružić от ресторант San Rocco (Хърватия) –

от асоциацията, за да представят петстепенно меню, създадено от тях специално за церемонията.

Официалният сайт на JRE е доказателство, че „жените в кухнята“ се ценят, а дейността на Mastercard доказва, че дамите променят гастрономическия бранш. Ние ги поздравяваме за проекта и се радваме, че продължават да отделят внимание на подобни инициативи и програми.

Те са четиримата български шеф готвачи, членове на престижната JRE

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *