Те са четиримата български шеф готвачи, членове на престижната JRE

Кулинарната новина на седмица обръща нова страница в ресторантьорската книга на България

0 коментара Сподели:
Те са четиримата български шеф готвачи, членове на престижната JRE

Четиримата главни готвачи от четири български ресторанта са приети за членове на JRE – престижната организация за главни готвачи в Европа.

Сваляме шапки на Филип Захариев от ONÁ, Владислав Пенов от Космос, Цветомир Николов от Nikolas0/360 и Веселин Калев от aEstivum, които с работата си правят пинчето на България върху световната кулинарна карта по-голямо и по-значимо. Мнозина възприемат членството в JRE като стъпка напред към спечелване на звезда „Мишлен“.

JRE е организация, в която членуват талантливи готвачи от над 350 ресторанта от цяла Европа,

а идеята е чрез обмен на добри практики и опит между шефовете, да се повишава нивото и имиджа на цялата кулинарна индустрия. За да станеш член на JRE, трябва да си препоръчан от друг главен готвач, който вече е част от организацията.

Те са четиримата български шеф готвачи, членове на престижната JRE

„Нашите“ шефове са получили препоръките си от различни кулинарни първенци в Европа – Филип Захариев от Ана Рош, главен готвач на словенския Hisa Frankо, носител също и на 2 звезди „Мишлен“; зад препоръката на Цветомир Николов от Nikolas0/360 застават двама шефове – Йозеф Фло от Австрия, който членува в JRE от 20 години и Рикардо ди Джачинто, собственик и главен готвач на All’Oro в Рим с една „Мишленска“ звезда; Веселин Калев от aEstivum пък е получил препоръката си от президента на JRE за Германия и главен готвач на Bembergs Häuschen (също с една звезда до името си). Владислав Пенов от „Космос“ е бил препоръчан от шефовете Цветомир Николов и Веселин Калев.

С присъединяването на шефовете, JRE вече има свое разклонение в България

и всички новини можеш да следиш в новосъздадените профили на JRE-Bulgaria.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *