Местата в Лозенец, които донесоха пролетта в София

City Walk: През март сънуваме липи и тръгваме по стъпките на градските бохеми

0 коментара Сподели:
Местата в Лозенец, които донесоха пролетта в София

снимка: Етюд-и-те на София / Sketches of Sofia

Пролетта в нейното цветно обаяние вече е тук,

а импулсът за нови открития и обиколки сред любими локации е неукротим. Този път обаче се отправяме на разходка из кварталът, трайно настанил се в сърцето на десетки градски бохеми. Аристократичен, вечно пазещ духа на любимата София и с притихнали в сенките на липите улички –

кв. „Лозенец“ е пристан за всяка романтична душа, която мечтае за ден в криволичене из старите павета.

Но тук има много повече – заведения, магазини, кафенета и скрити пространства, в които с наслада да изгубиш безценните часове от безметежните следобеди. Обиколи ги с нас!

Ale House

Ale House

Мезета, меню с питателни ястия, литри първокласно пиво! Ale House е като убежище за онези с вкус към истинските благини в живота – добрата храна и пенливата бира. За щастие едната им локация пресича разходката ни в Лозенец,

за да утоли пословичната ни жажда и да угоди на всеки наш кулинарен каприз.

Всеки ценител на висококачествената жива бира знае, че възможността да си налееш сам от кран на масата е незаменимо удоволствие. Напомняме ти да се отбиеш и по обяд, когато те очакват новите им предложения, с които да забравиш за напрегнатия работен ден и да се отдадеш на заслужено угощение.

ул. „Крум Попов“ 4
088 432 0666

Barter Community Hub

Barter Community Hub

Обичаме магията на панорамните тераси в столицата! Със сигурност си ни забелязвал да кацаме на такива, докато блажено отпиваме от чаша кафе, следработен коктейл или просто се любуваме на златните часове на деня. Barter Community Hub е такова местенце, което освен разкошна тераса предлага в палитрата си още кафе-бар, парти зона, богата библиотека, бордови игри, както и специализирани стаи за срещи и уъркшопи, които да наемеш почасово или целодневно. Подходящо е за слънчеви бани, златни залези, бърз обяд, коктейл и всякакви интересни събития. Прекарай поне няколко часа там, ще ти хареса!

бул. „Черни връх“ 47, БЦ „Витоша, Покрив“
087 638 2824

Forno Cipollini

https://www.facebook.com/FornoCipollini

Досущ като в романтична приказка… в сърцето на квартал Лозенец, точно на пл. „Журналист“,

има едно китно местенце, отразяващо духа на цяла Тоскана.

В малката кокетна пицария Forno Cipollini те очаква неповторимата атмосфера на тратория от семеен тип, където оригиналните рецепти следват класическите италиански традиции. Тук е скрито очарованието на цяла Италия, с всички нейни кулинарни тайни и романтични кътчета. Допълваме магичната представа с добре познатите тънки пици, прекрасните салати, ястията с морски дарове и десертите за чудо и приказ.

пл. „Журналист“, бул. „Христо Смирненски“ 48
087 723 3032

Padre

Padre

Уютната отбивка в квартал Лозенец фокусира своята концепция около добрата храна, пресните продукти и топлата приятелска атмосфера. Менюто е изпъстрено с класически ястия, но и с много интернационални предложения с авторска нотка, които винаги успешно завладяват сетивата. Padre е семеен бизнес, а приветливата му прегръдка е внимателно украсена с мебели от масивно дърво, интересни детайли и естествена зеленина. Не пропускай обедните предложения всеки делник, които определено ще сгреят душата, и очаквай брънч менюто им през пролетта. Ще му посветят един от най-сладките мигове на седмицата – лежерната събота.

ул. „Червена стена“ 58
088 979 8887

Roma Bene Maleeva

Roma Bene Maleeva

Лозенец е като карта на съкровищата – пълен е с магични кътчета, които си струват твоето безценно внимание. Стигаме до новата локация на Roma Bene, която се слави с уют и забележително меню от разнообразни ястия, съчетаващи хармонични вкусове, ароматни подправки и необятни кулинарни нюанси. Поднесени с авторски почерк, пица и паста предложенията тук не са нищо по-малко от абсолютно съвършенство. Регулярно изкушават и с нови блюда, автентични антипасти и изпипани в детайл десерти, с които да подсладиш деня си.

Италия е любов, вкус, романтика и вино…

Е, всичко това ще откриеш и тук.

бул. „Никола Й. Вапцаров“ 57
087 907 7577

Дар от боговете

Дар от боговете

Разходката ни не пропуска отбивка и до първия деликатесен магазин в България, който посреща с нов луксозен дизайн и палитра от гастрономически чудеса. Гурме бутикът предоставя завидно разнообразие от сирена и колбаси от цяла Европа, като организира и винени дегустации всеки ден, на които да опиташ фантастичната им селекция. Асортиментът е фокусиран върху занаятчийски, ръчно изработени, фермерски продукти,

като имат и нова сладкарска витрина с макарони и домашно изработени торти.

Ако искаш да подариш нещо специално на някой гурме ценител – изработват тематични подаръчни комплекти с деликатеси, чиито вкусове са съчетани по най-завладяващия за небцето начин.

бул. „Черни връх“ 17
089 890 0600

Площадчето

Площадчето

За нас е голямо удоволствие да се разходим до улица „Цветна градина“, по-специално до едно очарователно местенце с магична обстановка и меню за чудо и приказ. Ресторант „Площадчето“ е малко кътче в сърцето на кв. Лозенец, където да се насладиш на уют, свеж подход към храната и внимание към всеки детайл. Специално подбраните съставки от природата гарантират невероятния вкус на всяко ястие, а красивите презентации допринасят за насищането на всички сетива.

Меката светлина и лимоновите клонки в интериора ще те пренесат в друг свят, в който властва истинското блаженство.

Отбий се и ти!

ул. „Цветна градина“ 5
088 555 1213

City Walk: КвАРТал-а

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *