Музиката в слушалките на Точка Илиева

Go Listen: Показваме ти трите парчета, които я печелят с темпо, лирика и послания

0 коментара Сподели:
Музиката в слушалките на Точка Илиева

Хора по улиците много и музика всевъзможна дебне отвсякъде. Ритъмът на тротоарите се определя от хората със слушалки в ушите и ако някога си се чудил какво слушат – тази рубрика е за теб.

Пролетният ни гост – илюстраторът Точка Илиева, е от онези пъстри хора,

които успешно пренасят артистичния си поглед, хъс и заряд в околната среда и отвъд нея. Искрена в творенията си, свободна по дух и особено характерна в изкуството – Точка е завършена окръжност от естетика и вдъхновение. Нетърпеливи сме за още и още от жената, която вижда, търси и създава красивото, от което имаме толкова голяма нужда. Радиус творчество и диаметър красота – завъртаме се около Точка, за да чуем какви са темпото, ритъмът и посланията в нейните слушалки.

ЖЛЪЧ / ГРИГОВОР / ГЕНА – ТОЧКА

We have a match!

Този е един от най-великите тракове на момчетата. Точка. „,Сега тук някой би си помислил, че е заради името, но просто тази песен резонира с доста от моите виждания за живота. Кефи ме усещането за меланхолия, не е безпомощност, а точно обратното – песента те надъхва да не спираш да се бориш с живота.“

Beyoncé – ***Flawless ft. Chimamanda Ngozi Adichie

„‚Aз съм си феминист и тази песен много я харесвам, в нашите географски ширини сексизмът си вирее и живее много добре. Речта на Chimamanda Ngozi Adichie e кратка, точна и ясна, това е най-добре синтезираното обяснение за феминизма.“

Group Home – The Realness

Тук може да усилиш, защото те очаква истинско деветдесетарско хип-хоп звучене от дуото Group Home. The Realness е част от дебютния им студиен албум Livin’ Proof от 1995.

„Няма дълбоко обяснение защо ме кефи тази песен, просто е яка и обичам да я слушам.“

Точка Илиева: „Да бъда жена е свободата да създавам себе си всеки ден!“

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *