DESKTOP ART: Йосиф Чернашки

Огледай се в десктопа си

0 коментара Сподели:

Йосиф Чернашки е графичен дизайнер в Ogilvy, но освен следа в готините проекти на агенцията той оставя отпечатък и върху личното си творчество, което отдавна следим. Най-вече в Instagram профила му @joseph_chernashki, но понякога и в dribbble, и в Behance.

Йосиф и дизайнът са си близки от 2011-а, когато той започва да учи инженерен дизайн в ТУ, а през 2014-а насочва усилията си към графичния. От тогава до сега се вдъхновява главно от идеята, че колкото повече усилия вложиш в определено нещо, толкова по-удовлетворен ще бъдеш след това от него. Затова той не пести време, когато твори, въпреки че работите му често са доста изчистени и семпли. Любими са му човешките фигури, но най-много се гордее с проекта, който наскоро завършва – "Баскетболни игрища". Серията е вдъхновена от хобито на Йосиф, който прекарва голяма част от свободното си време на игрището с топка измежду краката.

В реалния живот Desktop-ът на новия член на DESKTOP ART клуба ни е черно-бял wallpaper на Rapha и нищо друго, но ти прескочи тази вметка и освежи своя с това, което той нарисува за нас. Интерпретация на един от многото хора в днешно време, които не могат да бъдат себе си заради заобикалящия ги свят.

Посланието му към всички е, че ако се вгледаш достатъчно добрe, можеш да се абстрахираш от всичко и да бъдеш себе си.

Какво беше DESKTOP ART?
Накратко това е проект (под формата на ежемесечна рубрика), в рамките на който талантливи български визуални артисти рисуват за онези “стени”, които виждаш най-често, а именно – тази на компютъра, таблета, смартфона ти. Ние сме ценители, а DESKTOP ART е колаборация между нас и хората, които могат да кажат всичко “с картинка”.

Илюстрацията на Йосиф Чернашки можеш да свалиш в резолюция за твоите устройства безплатно тук:

2650×1440
1920×1200
1920×1080
1680×1050
1440×900
1280×800

iPad
iPhone 4
iPhone 5
iPhone 6
iPhone 6 Plus

iPhone 7
IPhone 7 Plus

Виж и останалите илюстрации на артисти за DESKTOP ART.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *