Добрата шаферка е преди всичко добър приятел

Кратък наръчник за шаферки в сезона на сватбите

0 коментара Сподели:

Сезонът на сватбите е горещ. Буквално и преносно. Днес проведох над десет телефонни разговора с момичето, на което ще съм шаферка. Един с един не си приличат – първо беше еуфорична, после нервна, разстроена и накрая разчувствана и благодарна. Поредният ден, свързан с организация и задачи, които трябва да преодолеем в името на наближаващата сватба.

Не се чувствам изморена и вярвам, че в основата на всичко е приятелството. Да откриеш верен приятел означава, че винаги в съзнанието ти ще се появява този човек, на който може да разчиташ за всичко. Дори когато става дума за традиции. Малко са хората, които не биха ни разочаровали, стане ли дума да отделят от времето, средствата и нервите си за продължителен период. Затова да си шаферка е огромна отговорност, която те превръща не просто в доверено лице и близък приятел, а и в личен асистент на булката. Позиция, която ти отваря врати, за да скрепиш тази дружба и да  заслужиш отново оказаната чест.

На първо място всяка шаферка трябва да покаже лично отношение към събитието, което предстои, защото запомнящите се моменти са тези, когато оставяш сърцето си в детайлите.

Това ще ви сблъска с много хора и дори конфликти, но подобен опит учи, кара човек да порасне и дори го прави малко по-добър. Не бъдете по-паникьосана от самата булка, а запазете спокойствие и дипломатичност. Сега е моментът да се въоръжите с цялата си лъчезарност и чар.

Началото най-често са еднаквите рокли, които някои жени възприемат като униформа. Не се мръщете, ако не ви допада идеята, а вместо това преглътнете егото. Никой не може да ви накара насила да носите дадена дреха, но частица от начина, по който ще изглеждате, е мечта на вашата приятелка.

За какво сме приятели, ако не да сбъдваме мечти?

Това е просто дреха. Ако ви потърсят съвет за всички малки неща, които трябва да се изпипат, бъдете откровена, но умерена. Погрижете се да бъдете винаги около булката, за да й оказвате подкрепа и да я изненадвате. Запомнете, че не само сватбата е същественото събитие, а финал.

Моминското парти не е просто заимствана чуждестранна традиция и обикновена приумица. Напротив! Това е доста стар ритуал, който се е превърнал в може би най-важната и неповторима вечер в живота след абитуриентския бал.

За моминското парти се носят митове и легенди, които се случват благодарение на силата, която шаферството повелява. Направете тази нощ незабравима, дори „отбор Булка“ да е съставен от непознати или негативни момичета. Бъдете противоотровата за една булчинска усмивка. Струва си.

По традиция няколко дни предварително трябва да поднесете красива покана на булката за нейното моминско парти. Задължително за нейната вечер я вземете от дома й, дори да не е с лимузина. Предварително открийте приятно местенце, което знаете, че ще допадне на вашето момиче. От нейния нрав зависи, но най-добре е вечерта да започне на не толкова шумно място, а някъде, където може да общувате, да се опознаете с останалите шаферки и кумата. Украсата е много важна, затова цветята, закачливото облекло с надписи, балоните и малките изненади внасят допълнително настроение. След като се отпуснете, може да продължите с танците. Хубавите момински партита най-често се организират с тематични вечери от по-традиционни като италианска и испанска, та чак до екзотичните като тайландска вечер.

Изберете ценен и подходящ подарък за случая, като бижу, секси бельо, спа процедура или уикенд с някаква екстремна изненада като полет с балон или езда. Подарете й и нещо от по-личен характер, като дневник, в който всяка от шаферките и кумата ще напише своето пожелание, кратък разказ със спомен, свързан с вашата дама или предизвикателство за нея.

Развихрете въображението си, когато става дума за преживявания в последната свободна вечер на една специална за вас жена.

Това, дали шаферството ще ви донесе радост или ужас, зависи изцяло от нас и настройката, която си създадем.

Драмата в живота е прекалено много, за да я внасяме там, където сме избрани, за да изживеем неповторима емоция, да съпровождаме булката, да посрещаме нейните гости, като не забравяме, че ние сме по-специални дори от тях. Точно така, защото това момиче ни е повярвало, че сме нейните доверени очи и уши, които ще се справят с нейния ден с точно толкова категоричен перфекционизъм като нея.

Трябва да приключвам, защото телефонът ми звъни и пак е моята булка, а този път разчувстваната съм аз. Денят наближава! Ще се носят рокли и воали, ще се пие вино, ще има сълзи и усмивки, а емоциите ще се променят всяка секунда. Добрите приятелки изживяват това, защото само те са наистина добри шаферки.

Пам Велидис разказва за красивите мисли и красивите жени.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *