Местата в Банско, които да не изпускаш този сезон

City Walk: Зимата е нашия сезон - наслаждаваме се на планината с кулинарни удоволствия

0 коментара Сподели:
City Walk: Банско

По това време на годината вариантите са два –

или да се отдадеш на летаргични градски занимания, изчаквайки на нисък старт пролетта и съпътстващите я блага, или да не чакаш абсолютно нищо и да се впуснеш в спорт и забавление, само че далеч от тук. Ние залагаме на второто и се насочваме към Банско, където по това време на годината си е истински купон за душата.

Редуваме гигантския слалом с кулинарни удоволствия,

малки нощни запивки и шопинг, като записваме в редичка най-добрите ресторанти, барове, магазини и традиционни таверни в зимната ни столица. Сезонът е в разгара си, така че ти даваме жокери къде можем да се срещнем.

Fitbox Fitness Club Bansko

Fitbox Fitness Club Bansko

Колко пъти ти се е случвало да прекъсваш тренировъчната си програма, защото си на почивка? Е, ако се намираш в Банско, това вече не е необходимо! Представяме ти едно вдъхновяващо местенце, в което не само да се раздвижиш, ами и да се превърнеш в най-добрата своя версия. Fitbox Fitness Club Bansko разполага с уреди от световния лидер във високия клас Technogym, които дават хиляди възможности за пълноценни и разнообразни тренировки. Освен с иновативни технологии във фитнес оборудването тук екипът е компетентен и винаги на разположение, за да те консултира и вдъхнови по пътя на твоя здравословен начин на живот.

ул. „Цар Симеон“ 52, City Center Bansko, ет. 3
088 700 0033

Garlic

Garlic

Планинската ни разходка продължава до новия бутиков хотел Boutique Hotel Entry E, който впечатлява с модерен интериор и уютна атмосфера. Освен със спиращи дъха гледки към Пирин и Рила планина, релакс зона и 43 светли, просторни и изящно обзаведени апартамента тук те очаква и забележителният ресторант Garlic. Той изкушава с меню от изискани ястия, а атмосферата му се разпростира в две отделно обособени зали, едната от които в непосредствена близост до детския кът на хотела. Тук традиционните блюда и най-доброто от световната кулинария се сливат във вълнуваща симбиоза, която препоръчваме да опиташ още тази зима.

ул. „Св. Иван“ 8
089 570 5010

Gentleman‘s Quarters Bansko

„Бръснарница в града като никоя друга“, казват за Gentleman‘s Quarters в Банско и никак не бъркат.

Мястото е разположено в автентична възрожденска къща на приземния етаж, а когато отворим красивата дървена врата, вътре ни очакват мастъри на ножиците и машинката. Тук ще получиш от класически подстрижки със специална грижа и към твоята брада до модерни визии и крафт прически. От Gentleman‘s Quarters Bansko са готови за зимен сезон 2023/24, така че не ги пропускай. Както казват – Stay Fresh Gents the snow is falling the season is starting!

ул. „Пирин“ 53
089 789 3932

Simulator.bg

Simulator.bg

Представяме ти едно място, в което да се почувстваш като истински състезател от Формула 1, дрифтър или поне собственик на Ferrari. Simulator.bg е новият гейминг клуб, оборудван със симулатори за състезатели и какви ли не супер конфигурации. Тук те очакват най-висок клас скоростни лостове, педални, ръчни спирачки и волани от MOZA, както и седалки от световните лидери в областта RSEAT. Може да си сигурен, че ултрашироките 49-инчови монитори гарантират оптимално действително влизане във всеки терен, по който искаш да се повозиш. Изпитай удоволствието от състезателното шофиране – това е най-безопасният начин да го направиш.

ул. „Найден Геров“ 12
087 753 5291

Skabrin RestoBar Bansko

Skabrin RestoBar Bansko

В „Бащин дом“, 100-годишната къща за гости, добре позната като къща „Скабрин“, откриваме успешното съчетание между духа на български възрожденски дом и съвременния комфорт. Интериорът се отличава с еклектичен дизайн, ярки цветове, необичайни детайли и приятна атмосфера, в която пълноценно да усетиш магията на Банско. В къщата се помещава още и ресторантът с неповторим характер – Skabrin RestoBar. В менюто му ще откриеш единствено традиционни български вкусове, поднесени с много креативност, модерен поглед и голяма прецизност. Винената листа и коктейлите са не по-малко впечатляващи, а амбициите за звезда Мишлен – напълно оправдани.

ул. „Св. св. Кирил и Методий“ 2
088 714 9595

Vihren Royal Palace

Vihren Royal Palace

Няма как да сме в Банско и да пропуснем премиум изживяването, което ни предлага Hotel Vihren Palace. Разположен в едно от най-красивите и живописни места в България, хотелът е на пет минути от лифта и на 50 метра от пистите. Освен близост до тях и възможност за каране без край, тук получаваме феноменална гледка към Пирин планина, разкошно обслужване, страхотни стаи, спа, басейн със сауни и джакузи, вкусна и изящна храна в техния ресторант и възможност за лов, пейнтбол, рафтинг, ATV, гейминг зала и още активности. Очакват те!

ул. „Пере Тошев “2
074 987 777; 088 420 2090

WHITE LAVINA Ski Bike Hike

WHITE LAVINA Ski Bike Hike

Когато дойде сезонът на истинския зимен туризъм, краката ни сами ни отвеждат към WHITE LAVINA – Ski Bike Hike. Тук получаваме изключителна близост до пистите и ски лифтовете, уютни слънчеви стаи, страхотно обслужване, както и всичко необходимо за релакс на ума, духа и тялото. В хотела ни очакват ресторант с първокласно италианско и българско меню с неповторимия почерк на Лео Бианки, лоби бар, уелнес зона, фитнес и масажи. От активностите им избираме между зимни спортове, планински трекинг, колоездене и какво ли още не.

ул. „Полежан“ 9
088 855 1414

City Walk: КвАРТал-а

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *