Банско, звездите и най-добрите планински филми

Започва традиционната Лятна филмомания под звездите 2017 в Банско

0 коментара Сподели:

Има ли по-вълшебна комбинация от планински въздух, звездно небе и лятно кино? Може и да има, но определено Лятната филмомания под звездите 2017 в Банско си заслужава да получи място в летните ти планове. Последната седмица на юли си я отбележи в календара като „приключенско-планинска“, намери няколко готини приятели и се качвайте на колата към Пирин.

Традиционната „Лятна филмомания под звездите – най-доброто от Банскофилмфест“ ще се проведе и тази година под кристалното небе на град Банско и Пирин планина от 26 до 29 юли. Прожекциите започват в 21:00 часа на централния площад „Никола Вапцаров“ в Банско. Не пропускай шанса да се докоснеш до най-доброто от световното екстремно и планинарско кино в 13 филма от Франция, Испания, Канада, САЩ, Индия, Италия и Австрия.

Предстои ти да  научиш историята на баобабите в Мадагаскар и как две екстремни дами решават да преминат 2400 км с каяци в открити води. Може да откриеш у себе си супергероя от филма за Ален Робер “Човекът паяк” и изкачването му по втората по височина сграда в Париж – 210-метровата Тур (Кула) Монпарнас.

А също така може да се спуснеш в кратера на действащ вулкан насред Тихия океан и да видиш докъде могат да стигнат екстремните скиори в търсене на адреналина! След четирите летни вечери на спиращи дъха кадри вероятно и на теб ще ти се прииска да покориш своя връх.

Хубавото е, че ще си в планината и решението за спонтанен планински преход ще бъде в твои ръце.

Желаем ти приятно гледане и вълнуващи летни нощи в Банско!

Повече информация за събитието ще разбереш на Банско Филм Фест. А цялата програма можеш да намериш тук.

Кой тип киноманиак си ти?

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *