ЙОГА НАВСЯКЪДЕ И ПО ВСЯКО ВРЕМЕ

Nike организира безплатни йога занимания с мобилно приложение

0 коментара Сподели:

Mens sana in corpore sano, или „Здрав дух в здраво тяло“ е известна сентенция още от древността. В забързания ритъм на преливащите ни от работа, отговорности и забавление животи е редно да се погрижим и за себе си. А какъв по-хубав начин за това от йога?

Йогата дава възможност за постигане на физическа издържливост и сила, гъвкавост, контрол над ума и емоциите, развиване на интуицията и справяне със стреса. Дори и няколко минути йога занимания на ден имат способността да променят начина ти на живот. А сега това става още по-лесно с новите сесии по йога, организирани от Nike и безплатното приложение Nike+ Training Club app. Така може да практикуваш йога, независимо къде се намираш в момента.

Изтегли го от nike.com и избери тренировка според времето, с което разполагаш или вида й – за начинаещи или напреднали, – или просто като допълнение към друга физическа дейност като бягане или фитнес тренировка.

Режимите "навсякъде и по всяко време" са с времетраене между 15 и 45 минути, а четири нови тренировки по йога са на разположение от 28 юни и още 10 ще се появят между юли и септември.

Брандън Колинсуърт, майстор по йога, споделя, че целта на Nike е да прави хората по-добри атлети. Нямаше ли и ти такива намерения в началото на лятото?

Колинсуърт заедно с треньорите на Nike и йогите Трейси Копланд (Traci Copeland) и Лия Ким помагат в създаването на приложението, в което всяка тренировка по йога е разработена върху три стълба:

ИЗДРЪЖЛИВОСТ – упражнения, които ви помагат да станете по-издръжливи

СИЛА – упражнения за задържане на дадена поза по-дълго, за да се увеличи мускулната сила

МОБИЛНОСТ – възстановителни сесии, които имат за цел да освободят напрежението и да ви помогнат да се презаредите умствено             

"Тези нови тренировки са наистина ценни, защото те ви помагат да практикувате йога без значение каква е вашата цел, къде се намирате или какво е нивото ви по йога", казва Ким. "В различните сесии, дължини и пози има за всеки по нещо – от начинаещия йогин, който иска да подобри нивото си, до тези, които са по-напреднали."

Виж йога демонстрацията на Копланд и Криси Джоунс от Ню Йорк с NTC app:

Ако усещаш, че е време да направиш нещо за себе си, не пропускай този шанс! Намасте!

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *