Ето как да внесеш космос в ежедневието си

0 коментара Сподели:
Ето как да внесеш Космос в ежедневието си

Звездното небе е вдъхновение и предизвикателство.

Необятната Вселена напомня, че лимитите са в ума ни и че възможностите са безкрай, стига да искаме да ги видим. 

Остави се на летеното без гравитация – през филмите, технологиите и едно устройство,

вдъхновено от космически доброто преживяване.

Филми

Oт появата на „Пътуване до Луната“, дело на режисьора Жорж Милие, през 1902 година до днес, Космосът, който гледаме от екрана, разказва истории, с които да предизвика откривателя в нас. Астрономическата тема завладява любителите на науката и фактите, като през 1980 година се появява иконичната документална поредица „Космос“, създадена от астрофизика Карл Сейгън.

От премиерата до днес поредицата е гледана от над 500 милиона души, а 2020 г. ни зарадва с нов неин вариант – „Космос: Възможни светове“, в който видяхме и Нийл Деграс Тайсън. Той е наричан “рокзвездата сред астрофизиците”, а освен това споделя в интервю, че всеки човек трябва да намира и търси нещо, което да го изненадва и впечатлява поне веднъж на ден –

за него това нещо е Космосът. 

Следваме съвета на Тайсън и намираме вдъхновение в още една сфера, посветила се на звездното небе.

Технологиите

Ето как да внесеш Космос в ежедневието си

Ако идеята за хотел в Космоса ти звучи примамливо, то приготви се да изчакаш само 5 години.

Пред Architectural Digest компанията Space Development, специализирана в проектирането и изграждането на космически станции, споделя, че може да разполага с луксозно настаняване в Космоса в рамките на приблизително 60 месеца. И ако това посещение си го запазваш за списъка с мечти, то още утре можеш да се довериш на технологии за дома в тази насока, като се сдобиеш с проектор, който пресъздава звездното небе върху тавана на стаята ти. 

Даваме ти и още една космическа идея!

Ако си търсиш по-реалистично докосване до необятната вселена, използвай коледните празници и влез в сайта space.com, който прави ежегоден лист с препоръки за телескопи за начинаещи. Технологиите, вдъхновени от Космоса, не спират дотук – те имат своето въздействие дори в бюти индустрията. Там ще откриеш технологична джаджа – устройството Droplettе, което е базирано на открития на NASA и чрез разграждане на активните вещества на серум в микро мъгла хидратира кожата чрез високоскоростен аерозол. 

Ето как да внесеш Космос в ежедневието си

И ако всичко казано до тук трябва да пътува стотици и дори хиляди километри, за да стигне до теб, на родния пазар вселена от изживявания разкрива първата лимитирана серия на устройството за нагряване на истински тютюн IQOS ILUMA. Тя се казва Stardrift и е оцветена в нюансите на безкрайния космически хоризонт. За да потопи пълнолетните пушачи, преминали към бездимната алтернатива, във вселена от изживявания, брандът дава възможност на потребителите си да се включат в активности, които да им спечелят звездни преживявания.

Избра ли вече как да внесеш космоса в ежедневието си? 

Двигатели работят, колани – закопчани: COSMOTEQUE New Year след 3, 2, 1…

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *