Музиката в слушалките на Ади Гюзелева

Go Listen: Изпращаме годината с парчета с история и с дяволски добър вкус

0 коментара Сподели:
Go Listen

Хора по улиците много и музика всевъзможна дебне отвсякъде.

Ритъмът на тротоарите се определя от хората със слушалки в ушите и ако някога си се чудил какво слушат – тази рубрика е за теб.

Последният за годината плейлист е от една специална дама – Адриана Гюзелева.

Тя е забавен събеседник с подчертана страст към живота, с Италия в кръвта, с любопитна душа, обшита от лека пикантност, вино и кулинария. За да си представим още по-точно цялата тази чувственост, попитахме Ади за три песни от персоналните й фаворити. Слагаме слушалките и се впускаме в едно класическо музикално пътешествие, съставено предимно от парчета с история и с дяволски добър вкус. 

Cose della vita (Eros Ramazzotti, Tina Turner)

Истинска powerful класика!

Първото парче от кратката музикална селекция в главата на Ади Гюзелева дава и на нея, и на нас, изключителен заряд и енергия. Вариантът на песента на Eros Ramazzotti с великата Tina Turner е вихрушка от музика, която помита всичко по пътя си и разбира се, електричеството в нея остава да блести завинаги във времето. „Сила – от първия акорд, до тяхната симбиоза заедно.“ 

Your song – Elton John

Една от любимите й песни, а и една от най-значимите в творчеството на Elton John –

„Your song“ излиза през 1970. През годините песента е отличавана десетки пъти. Текстът е свързан с романтичните чувства на лирическия герой, а цялото звучене е истинско, нежно и „галещо душата“. Многократно песента е пресъздавана от различни изпълнители като Rod Stewart, Lady Gaga и Ellie Goulding.

Amazing – George Michael

С Ади определено споделяме една страст към творчеството на George Michael във всички негови етапи и превъплъщения. „Amazing“ е част от петия и последен албум – Patience от 2004. Песента изначално е посветена на любовта и тогавашният партньор на певеца. Не случайно, за Ади тази песен е именно това – „обяснение в любов“!

Ние само ще добавим – Addy, we think you are amazing!

The Local: Ади Гюзелева

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *