„Кинематограф“ ни подарява „Истории от бекстейджа“ – есенна селекция с късо кино

Запази си 22 ноември и се отдай на ноемврийски киномаратон

0 коментара Сподели:
„Кинематограф“ ни подарява „Истории от бекстейджа“

Всички виждаме какво става под светлините на прожекторите, но малцина знаем какво се случва извън тях.

Екипът на „Кинематограф“ е подготвил един подбор от късометражни филми, който ще измести камерата от сцената и ще насочи обектива към кино и театралната лаборатория, където се забъркват алхимическите съединения, нужни за създаването на едно произведение. Селекцията „Истории от бекстейджа“ надниква зад кулисите, за да ни посвети в провокативните и неподправени истории и тайни, които остават скрити за публиката. Ще ни направи свидетели на един свят, обтягащ човешката емоционалност до труднопоносими крайности. Свят, зад чиято бляскава и атрактивна фасада се крие една безскрупулна индустрия. Един логаритъм за създаване на продукти, който намира основания в човешките мечти и надежди, но е воден от брутална и хищническа конкуренция.

Прожекцията ще се проведе в Синегранд, София, на 22 ноември от 19:30 часа.

Събитието се провежда като част от пилотния проект „Киноклуб София“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Столична Община.

Премиера за вечерта ще бъде „Прослушване“ на режисьора Сара Жан Кручовски.

Един филм, заснет в Холивуд от български екип със сценарист Мария Бобева и продуцент Петро Душков. Сюжетът проследява историята на Мария, някога успешна актриса в родната си България, която е предприела мисията да успее в Холивуд, но нещата никак не са така, както изглеждат. Тя е безработна и трябва да отиде на поредното прослушване за роля в холивудска продукция. Налага се да вземе сина си Дани си на кастинга, а това се превръща от допълнително усложнение във възможност, за която тя дори не е предполагала. Сюжетът е поднесен реалистично и интимно, с нотки на горчив хумор, твърде вероятно вдъхновен от действителни лични преживявания.

Една кинолента, която безспорно влиза в определението истории с иронични обрати.

Друг български акцент ще бъде филмът „Антракт“, който е с участието на актьорите Анна Петрова и Ники Сотиров, а режисьор и сценарист е Мартин Динков. Сюжетът заплита една сложна семейна ситуация, която нахлува от реалния живот в пределите на сцената и взема неочакван обрат пред очите на нищо неподозиращите зрители. Това е история за границите между действителност и постановка, за любовта, нараненото себелюбие и разрушителните сили на върлуващите на свобода страсти.

Сред останалите заглавия за вечерта ще има филми от САЩ и Норвегия,

които ще ни потопят в напрегнатия свят на студийните продукции, в често обезсърчаващите прослушвания за роли, както и в творческата работилница по време на репетиции.

Истории от бекстейджа“ е селекция, предназначена, както за истинските киномани,

така и за всеки, който някога е бил любопитен да разбере нещо повече за работния процес и живота на хората, ангажирани в света на киното и театъра.

Следете пълната програма на https://kinematograf.bg/programa

Не пропускай да грабнеш твоя Early Bird билет за COSMOTEQUE New Year

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *