5 летни коктейла, които да си забъркаш сам

Имаме среща с екзотична любов в чаша

0 коментара Сподели:

Лятото е златно, когато е изпълнено с изненади и екзотика, а това не се постига чак толкова трудно. Никой не знае точно как и кога е приготвен първият коктейл, но пък историята познава много пикантни легенди по темата.

Най-романтичната история ми е любима и датира от 1770 година, когато любимият петел на един кръмчар изчезнал. След дълго търсене той обявил, че ще даде ръката на дъщеря си на този, който намери любимото му животно. Скоро в заведението влязъл офицер, който донесъл петльо, който бил без опашка заради премеждия при бягството си. Мъжът удържал на обещанието и оповестил предстоящата сватба. Дъщеря му толкова се развълнувала, че смесила питиетата, които сипвала в момента, и нарекли тази смес коктейл (от английски cock tail – петльова опашка).

Вярвам, че са живели щастливо и доволно особено ако са смесвали напитки от време на време, защото ние се превръщаме в истински петли в Годината на петела, когато става дума за коктейли.

Наистина е забавно да се виждаш с приятели в любимите си барове, но един от най-оригиналните начини да ги изненадаш е да превърнеш своя дом или балкон в… бар. Това преживяване превръща събирането в нещо лично, специално и дръзко, защото опитвате нови неща. Не просто изстудена бутилка вино, а съчетание на любим вкус сайдер с още по-разхлаждаща и подходяща комбинация от летни свежи добавки.

Представяме ви формула за няколко лесни и вкусни коктейла, които може да приготвите у дома и да смаете всички със завидни заложби. А кого обичат всички най-много? Да, разбира се, че това е любимият барман…

SOMERSBY APPLE

Сладкият сайдер Somersby Apple с така характерните леко кисели нотки се поднася идеално в охладена чаша с 2/3 лед и допълнен с 1/3 продукт, украсете със стрък розмарин и кора от лимон. Най-интересните комбинации се преоткриват в семплите рецепти.

SOMERSBY PEAR

Отново започваме с охладена чаша пълна с лед, добавяме резен краставица и доливаме със златната круша Somersby Pear. Украсете със стрък розмарин. Сервираме с бутилката отстрани за разкош.

SOMERSBY BLACKBERRY

 

Математиката продължава да е същата с любимия вкус Somersby Blackberry. Пълним охладена чаша с 2/3 лед и добавяме 1/3 сайдер със задължителните 3 кубчета кокос. Украсата е с листо босилек. Не забравяйте бутилката отстрани.

SOMERSBY BLUEBERRY

Така приятното изкушение се постига с варианта Somersby Blueberry – присъщото съотношение от лед, сайдер и комбинация от кора от портокал и листо от босилек. И отново сервираме с бутилката отстрани.

 SOMERSBY POMEGRANATE

Един от символите на Ориента е най-новият летен вкус! Коктейлът с него започва в съвършена комбинация на охладената чаша, запълнена с 2/3 лед, кора розов грейпфрут и стрък мащерка за финален детайл, които са потопени в Негово величество сайдер нар.

Сега може да затворите клепачи и да насочите глава към изгарящото слънце, докато отпивате прохладното удоволствие в чаша. Това е истинска любов и микс от най-цветните вкусове, които заслужават да им се насладиш. Ти и любимите ти хора, които заслужават поне да опиташ тези лесни рецепти с незабравим вкус.

Aко пък си от мързеливите, виж къде може да ти ги приготвят.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *