Събития за седмицата: 6-12 ноември

Изкуствата като сенки на ноември

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата (1)

Отваряме вратата на ноемврийските отбивки в града.

Месецът идва със свеж подбор от събития, които те дърпат към кино, изложби и клубна сцена. В първите дни на новата седмица ставаме част от три специални изложби – гледаме продуктите на някои от най-талантливите съвременни български дизайнери, захласваме се по фотографии на сгради, формирали София,

и се наслаждаваме на творби от стъкло.

По-късно ще се запътим към кинозалата, за да гледаме експериментален филм, а след него тръгваме към електронната сцена. Хайде с нас!

Списание MD представя: Съвременен български продуктов дизайн
6–12 ноември, Галерия „Артур“

Списание MD представя: Съвременен български продуктов дизайн

Изложбата, организирана от списанието за дизайн, интериор и архитектура MD, представя реални продукти на някои от най-талантливите съвременни български дизайнери, работещи в България и чужбина в периода след 2000 година. Част от показаните продукти в изложбата са отличени с най-престижната международна награда за дизайн Red Dot.

НЕВИДИМА СОФИЯ – фотографска изложба
6–19 ноември, The Mall

НЕВИДИМА СОФИЯ

Изложбата „Невидима София“ се мести в The Mall. Открий черно-бели фотографии на красивите, но рушащи се сгради – еталони за изящество и култура, пречупени през артистичния обектив на различни по стил и индивидуалност фотографи. В експозицията присъстват творби от Бони Бонев, Ваньо Димитров, Георги Андинов, Георги Величков и Никола Николов, създадени специално за изложбата.

Международно биенале на стъклото – 2023
до 3 декември, Национална галерия

Международно биенале на стъклото – 2023

Едно от най-мащабните арт събития в България продължава да ни радва и през  ноември. Тазгодишното издание е под наслов „Заедно“ и събира творбите на автори от 48 държави – в „Квадрат 500“, галерия „Средец“ на Министерството на културата и галерия „УниАрт“ на Нов български университет.

ТАМ – филм за съзерцание
9 ноември, кино „Люмиер“

ТАМ – филм за съзерцание

Споделяме за тази страхотна премиера, а ти се възползвай, защото това е първата дата със свободни билети. Ще гледаш експериментален филм, в който авторът, утвърден фотограф и видеограф, решава да използва в качеството на мълчаливи актьори осем известни български личности, представители на изкуствата и науката.

Set About Sofia
10 ноември, Pirotska 5 Event Center

Set About Sofia

Set About Sofia се завръща, за да разтърси електронната сцена с шоукейс на лейбъла. Bart Skils, един от най-уважаваните и известни нидерландски DJ-и, ще оглави лайнъпа на Set About Sofia. Зад пулта ще застанат също Metodi Hristov, Gallya и Peppou, които са сред най-изявените имена на родната музикална сцена. На място те очаква и аржентинският DJ и продуцент Lautaro Ibañez, който ще пусне своя дебютен албум.

Качи се на совалката, Go Guide те кани на COSMOTEQUE New Year

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *