Разцъкай и извън Градина vol.1

№1 ИЗКУСТВО

0 коментара Сподели:

Знаем, че си на плажа, и знаем, че грам не те интересува какво се случва наоколо, освен по трасето каравана-плаж-бар. Обратно на твоето приятно настроение обаче и със седем чаши разлика изпреварваме летните ти желания и ти предлагаме да си вдигнеш почернялото дупе от пясъка и да си причиниш нещо повече от деГрадинарско-морски уикенд. Демек –

правим ти супер фреш селекция какво може да видиш по морето в сезона на дините, извън дините на барманката и шестото мохито.

Чети и тръгни, за да може лятното ти стори да е малко по-разнообразно и за да имаш поне една снимка от нещо интересно, която става за показване пред роднини. Първа спирка – ИЗКУСТВО.

АХТОПОЛ С МАЙСТОРИ ОТ КЛАСА

За всички, които са на юг, предлагаме атракция, която няма общо със содените питки в „Старци разбойници“ или със синьото на синьото в бар „Кораба“ – Синеморец. Както ти е известно, в любимия ни соц рай Ахтопол преди има-няма месец и нещо се случи графити фестивалът We All Write. Там наши и чужди майстори на спрейовете, боите и сглобяването на високи скелета показаха най-доброто, на което са способни, и им се получи доста добре. Повече от 20 фасадни художници изрисуваха над 30 стени, превръщайки Ахтопол в град галерия, което отвсякъде си е за разглеждане. Пускай видеото, усети атмосферата, а ние те чакаме там.

ЛЯТО КАТО НА КИНО

Няма как след някое щуро морско парти или след поредната разточителна вечеря с много хора да не ти се иска да разпуснеш, мълчейки поне за час-два. Идеалният вариант е кино, а още по-идеалният – на открито. Това има как да ти се случи, защото единственото турне за български късометражни филми, което обикаля страната – КИНОlove Лято 2017, вече плава и към Голямото синьо. Морските дати, които предстоят, са 19 август 21:00 – Охлюва, Бургас / 1 септември 23:00 – Фестивал „Аполония“, Созопол. За още виж ей тук и не забравяй, че само на точно това кино, ако ядеш цаца и си по джапанки, никой няма да те гледа странно.

ВИСОКО, ВИСОКО

Обикновено през Бургас и Варна преминаваме само на път за някое тихо кътче или за поредния весел къмпинг. Има и друг приятен начин обаче да си оползотвориш спирането за цигара и хапване след навалицата по магистралата. Благотворителната изложба „История на световната бойна авиация за 100 години” те очаква във Варна с повече от 178 ръчно изработени експоната от хартия на де що е имало самолет по това небе. Направилият чисто сам моделите е лудото агентче Игор Шатохин, който е вписан шест пъти в „Книга на рекордите на Украйна” и е собственик на авторски права за открития и магистър по изкуствата в четири области на ООН и ЮНЕСКО. Събраните средства от изложбата ще бъдат дарени за построяване на мемориален комплекс за гроба на Хан Кубрат, с което гордо можеш да заявиш, че и ти си помогнал за нещо на тая държава.

КЛАСИКА В ЖАНРА

Естествено няма как в тази селекция да не ти изсипем цялото изкуство в едно, събрано в единствената по рода си „Аполония“. Созопол си е изкуство, откъдето и да го погледнеш, но „Аполония“ си е класика в жанра по всички параграфи. Тази година тя ще се случи от 26 август до 5 септември, а на нея те очаква микс от театър, класическа музика, концерти и спектакли, изложби, литература, кино, джаз. От музикалните неща ние сме първи в джаза и те съветваме да не пропускаш JAZZ SURPRISE II с Живко Петров – пиано, Ангел Заберски – пиано, Борис Таслев – контрабас, и Димитър Семов – ударни. От театъра препоръчваме да обърнеш внимание на театър за маса или премиерата на „КЕВАН“, защото просто автор и режисьор е Малин Кръстев. Добавяме представянията на Петър Чухов и Захари Карабашлиев в селекция Литература и спираме, за да си избереш нещичко и сам ето от тук.

Ако си от тези, които са останали в София, то ще измислим нещо и за теб.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *