Проверяваме гигабайт опит в Sofia Game Night 2023

С приключения, куизове, настолни и VR игри

0 коментара Сподели:
Sofia Game Night

снимки: Sofia Game Night

Фестивалът, който празнува магията на игрите – Sofia Game Night 2023, се завръща с пето издание.

Запази 4 ноември и го посвети на света, който е повлиял на твоето въображение, креативност и концентрация. Срещни се с хора, които са превърнали хобито си в работа, намери вдъхновение за нова настолна игра, опитай VR очила и се наслади на цялата гейм индустрия на едно място.

За втора поредна година Нощта на игрите ще се случва едновременно в 10 български града,

като за всеки от тях има специална селекция. Ние ще се логнем от локации в любимата ни столица – показваме ти кои.

Фестивалът е посветен на любители и ценители на игрите. Чрез него откриваме на едно място хора, които създават, и такива, които консумират забавление. На място ще отключим приключения на няколко нива – шоукейс на игри, лекции, дискусии и презентации, Нощ на отворените врати, експериментални формати, музикални събития, изложби, прожекции, градски приключения, интерактивни игри, турнири и още. Интернетът е неограничен, но местоположението може да се смени, защото събитието ще се случва на няколко локации из страната – Пловдив, Русе, Сливен, София, Перник, Велико Търново, Банско, Враца, Габрово, Бургас. Ние ще посветим гейм деня на любимата ни столица, ето къде да ни откриеш.

Game Dev Day – Expo & Conference

Споделяме една локация със създатели на игри, ентусиасти, професионалисти, аматьори, любители. Паралелно си говорим за влиянието на индустрията върху тези, които тепърва искат да започнат кариера в game dev индустрията, а и други, които търсят нови знания и обмен на опит. Първото издание на Game Dev Day идва с лекционна част и изложение, на което ще бъдат представени видео, мобилни, VR, настолни игри и интересни проекти. Домакини са нашите приятели от “Чистилището”.

Ти нали разбра, че ще се видим точно на ул. “Индустриална” 7 на Нова година?

Три VR събития

В рамките на Sofia Game Night се отбиваме до Френския институт, където ще видим нашата планета във виртуална реалност. VRooms пък ще ни допуснат до друг свят чрез една от 19-те им ескейп стаи. Avatar VR ни дават 15 минути в ескейп стая по избор, като има възможност и за мултиплейър от 1 до 6 човека.

Три събития за деца

Във фестивалната програма открихме и супер предложения, на които да заведем най-малките. Националният исторически музей се включва с разнообразни образователни игри – търсене на съкровища, отговаряне на гатанаки, рисуване и решаване на пъзели. Националният политехнически музей отговаря с експериментална демонстрация, работилница за дизайнерска еко платнена торбичка и ателие за създаване на музеен сувенир. Национален археологически институт с музей – БАН ще разкаже и покаже с какви игри и играчки са разполагали децата в миналото.

Кинематограф среща киното с игрите

Когато говорим за преживяване, се обръщаме към Кинематограф. Те също участват в Нощта на игрите с една майсторска селекция от съспенс, философски казуси и смях. Гледаме българо-американската продукция “Мигания” на режисьора и сценарист Мария Бобева, а също филми от Иран, Франция, САЩ и Финландия.

Програмата с първа самостоятелна изложба – откриваме „Невидима София“

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *