Дъждът е любимият ми сезон

Където и да сме, когато завали, погледът ти търси моя, за да ми каже, че е нашето време

0 коментара Сподели:
Дъждът е любимият ми сезон

Вали.

Всяка капка по градските улици буди различни звуци. Затичани токчета се крият под навесите на заключени входни врати. Всички са взели красивите си прически, а са оставили чадърите у дома. Редуват се облаци и слънчеви лъчи, дъгата чака удобния момент да се извиси и блести за всеки фотоапарат, който ще я улови в цялото й очарование. Няма нищо по-лошо от това времето прекалено дълго да е хубаво.

Дъждът е любимият ми сезон от годината.

Той ме настройва за нови честоти и колкото по-неочакван е за останалите, толкова по-очакван е за мен. Очаквам да приключиш работа, за да лежим остатъка от следобеда близо един до друг и да слушаме гласа на дъжда.

Ще е достатъчно хладно, за да се сгуша в теб.

Ние сме от тези двойки, които се обичат всеки сезон и предпочитат да се откъснат от целия свят, за да слушат как капките трополят, защото – по-важно ни е лошото време от лошите хора и празните им приказки.

Дъждът е любимият ми сезон

Всеки сезон обичам да отварям широко прозореца си и поне за няколко минути да се взирам в пейзажа. Сега нахлува свеж въздух и воден прах, порите на лицето ми започват да вдишват сякаш със собствени дробове, всичко наоколо ми се струва озарено. Остават само няколко часа, докато дойдеш, за да се насладим на нашия малък празник.

Където и да сме, когато завали, погледът ти търси моя, за да ми каже, че е нашето време.

Без значение дали в родния ни град или сме изминали хиляди километри, за да видим поне веднъж есента в Париж, пролетта в Ирландия, зимата в Исландия или лятото в Италия. Бохемът улавя шепота на всеки сезон, неговото сподавено прииждане, за да измести предходния с хитра стъпка.

Но дъждовете винаги са тук, когато имаме нужда от спасение.

Те забавят стрелките на часовника, казват на онази старата романтика да се събуди, за да се усетим по нов начин. Споделили тихия момент, когато всички мълчат и слушат бурята навън, за да отекне бурята, която крият в себе си.

Дъждът е любимият ми сезон

Няма нищо по-хубаво от лошото време, когато има с кого да го споделиш, когато някой споделя най-съкровените си тишини с теб.

Дъждът е любимият ми сезон, защото е сезонът за обичане, за изолация, за вдъхновение. Всяка следваща капка сякаш измива мътилката и избистря ума. Дори да си навън, дори да тичаш с изцапаните си обувки, спри за момент, кога пак този дъжд ще ти се случи пак по този начин, както ти се случва сега?

Дори тази мисъл те кара да намериш нов смисъл.

Напук на лошото време, забъркай си коктейл

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *