Funkilicious: „Ние сме идеалното мезе за вашето питие!“

Go Guest: Срещаме те с една power funk банда, която живее за и чрез музика

0 коментара Сподели:
Funkilicious

Признаваме си, че когато чухме за пръв път секси-фънк звученето на Funkilicious, се случиха точно две неща.

Първо – танцувахме до изгрев, и второ – осъзнахме колко е важно готини музиканти да ти поднесат мега качествен звук със супер текст и най-вече с джазова и гъзарска лекота. Funkilicious ни дадоха емоция, а сега ние им даваме възможността да ни разказват до безкрай кои са те, къде се намериха и защо им се получават толкова добре нещата.

През октомври с много звук и ритъм в кръвта –

вокал, китара, пиано, бас, барабани, саксофон и тромпет, или седемте усмихнати лица на новата ни любима банда. Да ги чуем!

Funkilicious

Здравейте, момчета и момиче! Как бихте се представили на някой, който никога не е чувал за Funkilicious? 

Цветан: Единственият начин хората да разберат е да дойдат да видят и чуят на място, защото речникът ни е беден, за да опишем емоцията на всеки наш концерт. Публиката е огромна част от преживяването ѝ всеки път е различно, затова хората могат всеки път да очакват нова глупост от нас.

Как създадохте групата?

Валентин: Всички освен фронтмена ни Иван Лазаров сме си приятели от музикалната академия и сме музицирали заедно в различни студентски проекти. А Иван се премести в София и се свърза с мен и басиста Мартин Стоянов, които сме добруджанските кадри в групата. Заедно с останалите музиканти се събрахме с идеята да направим фънк група, в която да свирим за кеф. След два купона обаче, две авторски песни и реакцията на публиката на първото ни участие приехме групата не само като приятелска компания, а най-вече като наша рожба и призвание. И така до ден днешен.

Да разкажем за всеки от вас – имате супер вокал и инструменталисти, нека всеки ни се представи и каже по няколко думи за себе си? 

Иван Лазаров: От малък разбрах, че моето призвание е да се занимавам с музика. Първата ми среща с музиката беше доста различна от фънка. Въпреки опитите ми да стана професионален гъдулар в крайна сметка избрах пеенето и така до днес. Едно от най-големите ми постижения е полуфиналът на „Гласът на България“.

Валентин Атанасов: От 11. клас се стремя да бъда професионален музикант. Имам 7 години опит като музикант по пиано барове, партита, член на брас банда. Дойдох в София, запознах се много музиканти и ме поканиха в група Brass Squad, създадох джаз група Fusion Park, в която участват също Мартин Стоянов, Йоанна Цветкова и Ивайло Манев – 60% от група Funkilicious. Гордея се, че близо година свирех в проект на уникалния тромбонист Велислав Стоянов – Brazz ViliDJ. Към днешна дата съм се отдал на група Funkilicious, група Fusion Park, а също съм учител по музика във Fusion School. Огромна част от успехите ми в музиката са благодарение на великия Михаил Йосифов, мой учител, приятел и кумир.

Йоанна Цветкова: Свиря на пиано от 5-годишна. Завършила съм НМУ „Любомир Пипков“ с класическо пиано, но си продължих висшето образование с поп и джаз пиано в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ и бих могла да кажа, че това е едно от най-правилните ми решения. Запознах се с прекрасни музиканти, започнах да свиря в различни групи и в момента работя като корепетитор в Националната музикална академия в София и като преподавател по пиано в музикална школа ZIG ZAG.

Ивайло Манев: Роден съм в Стара Загора. През 2010 г. постъпих в музикалното НУМСИ „Хр. Морфова“ със специалност ударни инструменти, през 2018 г. завърших музикалното училище и кандидатствах в НМА „Проф. Панчо Владигеров“. Приеха ме със специалност поп и джаз ударни в класа на професор Христо Йоцов. До момента свиря с много различни формации като Михаил Йосифов и Новините в джаза, Funkilicious, Fusion Park, Brass Squad и др.

Цветан Маринов: Роден съм в гр. Бяла Слатина. Завърших НМУ „Любомир Пипков“ и НМА „Панчо Владигеров“. Имам множество награди от национални и международни конкурси по китара, а отскоро започнах да аранжирам музика. Работата ми може да се чуе в мюзикъла „Вълшебната корона“.

Гален Николов: Най-младият в бандата! Настоящ студент на НМА „Проф. Панчо Владигеров” и така за следващите минимум 12 години! Имам удоволствието освен тук да свиря и в проекти като BrazzViliDJ, Михаил Йосифов бенд, „Молец“, Дивна и още няколко такива пълни с готина музика и хора банди! Но аз не съм важен, ходете да четете каква яка банда сме!

Вашият стил определяме като много фънк, много груув и определено много от най-хубавото за душата. Вие как бихте го описали? 

Гален Николов: На няколко места ни обявиха като power funk банда. Ние не се замисляме много върху етикетите. Опитваме се да се забавляваме, докато пишем и изпълняваме музиката си, за да може искрено да се забавлява и публиката ни, а след като всеки добави щипка от своя характер – така се получава Funkilicious. 

Имате ли си любим трак до момента, който всеки път вдига публиката на крака?

Йоанна Цветкова: Определено са „Море“ и „Фънк диагноза“. И двете са супер зареждащи и енергични парчета. Във „Фънк диагноза“ груувът кара публиката да затанцува моментално, а в „Море“ да викат с пълно гърло.

Текстовете ви са ни много любими, как идва музата за тях?

Иван Лазаров: С тази нелека задача съм се захванал аз. Музата за всички тези любовни текстове е моята съпруга и може би най-верният ни фен.

Къде ви се свири, какво още ви се иска да ви се случи?

Мартин Стоянов: Толкова обичаме да свирим заедно, че няма сцена, на която не бихме се качили. Единствено ни притеснява, че ако има седящи места, най-вероятно хората няма да ги използват.

Някакви забавни случки по време на участие?

Цветан Маринов: Веднъж във Велико Търново всички пеехме, танцувахме и подскачахме, когато роклята на една млада дама не можа да задържи „емоциите“ ѝ. Когато приятната гледка блесна пред нас, ние започнахме да свирим още по-надъхано и енергично. Всички си прекарахме жестоко, без Вальо, който от взиране в нотите, беше пропуснал цялото шоу. Заради тази история искаме да насърчим всички млади дами да не се притесняват, а да се раздават докрай. Ще сме много благодарни и ще им отговорим подобаващо с много енергия и фънк.

Музиката е….

Иван Лазаров: Музиката трудно се описва с думи. Тя е енергия, усещане и емоция в даден момент, а за нас и начин на живот…

За финал – какво да им кажем на тези хора?

Гален и Цветан: Есента е идеалният сезон за питиета с приятели (и приятелки, разбира се!) и какво по-хубаво от това питиетата да бъдат именно на наш концерт, където партито е гарантирано. Ние сме идеалното мезе за вашето питие!

The Local: Карин Околие

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *