Бъди алтернативен

Другото лице на София - Sofia alternative tour

0 коментара Сподели:

Нашият град става едно много готино място през последните няколко години. Напук на всички столични проблеми, зле изпълнени ремонти и отсечени дървета в София разцъфват културата, бизнесът, туризмът и какво ли още не, а интересните неща, които можеш да видиш, научиш и направиш, буквално се увеличават с по-няколко на седмица. Едно от тях е алтернативният тур, измислен за туристи, но доста изненадващ и за софиянци.

Опознаването на нов град вече не е това, което беше. Вместо да следваш човек с чадър сред тълпи от други туристи през забележителностите, които познаваш от пощенските картички, има и доста по-новаторски и предизвикателен начин да научиш тайните на мястото, в което се намираш.

Всичко зависи от теб и находчивостта и смелостта ти.

За да ти се случи приключението, за което говорим, първо отиваш в новия туристически информационен център Gifted на „Денкоглу“ 24. От там купуваш комплект за стартиране на тура и веднага го отваряш. За да е изненадата пълна, ще кажем само, че комплектът се състои от карта и „вълшебни“ предмети, които ще ти помогнат да реализираш задачите си.

Изправен си пред осем загадки, които ще трябва да разрешиш сам или с група приятели. Трябва да те предупредим, че за постигането на зададените цели ще са ти необходими качествата любопитство, изобретателност и разговорливост, защото ще ти се наложи да потърсиш помощ от непознати по време на изпълнението. Другото, което трябва да имаш предвид, е, че ще ти трябват поне два-три часа.

Когато прецениш, че си готов, можеш да се впуснеш във втората част от приключението – да видиш и научиш всичко за местата, които вече си покорил.

Връщаш се в туристическия център, но не кога да е, а в понеделник, сряда или петък в 19.30 и там започва разкриването на градските легенди, които стоят зад задачите ти.

В прохладната подземна част на Gifted, на чаша лимонада някой от създателите на алтернативния тур разкрива пред теб тайните и мистериите на току-що приключеното предизвикателство. Част от тях може и да са ти познати, но със сигурност има и такива, които ще те хванат неподготвен в познанията за собствения ти град. Възможно е туристите, пробвали късмета си с осемте задачи, да са се справили по-добре от теб, но играта не е със състезателен характер, така че всички, които са се появили на уреченото място в уреченото време, заедно преоткриват софийските потайности.

Ако искаш да се позабавляваш с приятели от чужбина или пък да разнообразиш вечерите си с градска игра, то алтернативният тур определено е подходящ за теб.

А някои от нещата, които ще научиш, може да са ти от полза и за в бъдеще, като например къде да пийнеш кафето си с чудесна гледка към Източната порта на Сердика или пък покупателната способност на 2 лв. на Женския пазар.

Всичко завършва с алтернативна снимка и малък спомен за някои големи събития и личности, които са преминали през историята на София.

Виж скритите тайни места в София.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *