От сиво в красиво – показваме ти най-големия стенопис в България

Виж новото попълнение към цветното лице на София

0 коментара Сподели:
От сиво в красиво

Аплодираме хората, компаниите, брандовете, които правят София още по-красива.

И тази седмица имаме повод да погледнем облика на столицата и да останем впечатлени. София има нов графит, който надминава и мащаби, и очаквания.

Показваме ти най-големия стенопис в България – с площ от 3600 кв. м, намиращ се върху деветте силоза на „София Мел“. Дизайнът е на страхотния Стоян Атанасов, който спечелил конкурса „От сиво в красиво“, а изпълнението е на изключителните артисти от Fine Art Factory. Ела да видиш останалите замесени.

Горе ръцете за Стоян Атанасов, автор на този шедьовър.

В действителност неговата творба става първа между десетки арт предложения, участвали в отворен конкурс на „София Мел“ за улично изкуство под мотото „От сиво в красиво“. Инициативата започва още през март 2023 г. и поставя като условие да бъдат създадени авторски дизайни с цветове от палитрата на марката и с послания за щастие, любов и грижа.

Работите на художниците, част от инициативата, са били оценявани от широката публика. Десетте най-добри са подредени от подбрано жури, сред което откриваме и една от легендите на българското street art изкуство – Станислав Трифонов – Насимо.

От сиво в красиво
От сиво в красиво

Реализацията на този проект изисква над месец усилена работа.

„София Мел“ подава ръка на графити изкуството, с което повлича вълна от въображение с невиждани за България мащаби. Стоян Атанасов създава специален дизайн, Fine Art Factory работят със сърце да го реализират. По веригата се включват и „Оргахим“, като предоставят техни бои за изпълнение на графита, а „Стройрент“ удрят едно рамо и дават най-високата вишка в София – 43 метра, за да може проектът да се случи в рамките на месец.

От сиво в красиво
От сиво в красиво

Адмирации към всички замесени, а на теб препоръчваме да отскочиш до обекта, за да го видиш и на живо.

Мащабен, магичен, важен е!

Още две нови цветни игрища в София – даваме ти пълен списък на всички локации!

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *