Събития за седмицата: 2-8 октомври

В изложбата на октомври

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата

Казваме „Добре дошъл!“ на октомври, неговите картини, романтични разходки и цветни аксесоари.

Излизаме от носталгията по лятото и влизаме мотивирани в последния етап на годината. Вярно, дните стават все по-къси, но пък разговорите се превръщат в по-задушевни. Отиваме на седмична обиколка сред специалните локации на София и ти издаваме, че ще отскочим за малко до Габрово.

Homo sapiens – възпоменания
2-14 октомври, Галерия Райко Алексиев

Homo sapiens – възпоменания

Започваме седмицата с изложба. В нея Павел Койчев разказва в 30 фигури историята на човека.Той избира 7 подтеми – огънят, ловът, земеделието, създаването, масата, фър-люш, изпращането, формиращи човека в неговото еволюционно и социално развитие. И този път Павел Койчев провокира размисли за пътя на човека и човечеството, за израстването, за отговорността към поколенията.

SOFIA LIGHTS 2023
до 12 октомври, парк „Врана“

SOFIA LIGHTS 2023

Новото издание на арт фестивала, потопен в светлина, е вече тук. Към края на София се събираме за вечер, изпълнена с магия, и разходка в духа на романтика и тишина. Светлинното шоу  продължава в 6 инсталации, които нямат начало и край.  Входът за посетители ще е отворен от 20:00 до 23:30, а инсталациите ще изгасват в 00:00.

Японски импресии
3 октомври-3 ноември, Шоурум Мазда

Японски импресии

Традиционнната изложба представя японско съвременно изкуство като част от Дни на японската култура в България. Произведенията са създадени с различни техники и от разнообразни течения в японското съвременно изкуство. Част от тях са дигитални, други преливат от керамика в хартия, от обект в инсталация, или са изцяло в сферата на класическите технологии, но показващи нов подход. Експозицията е с доминиращи черно-бели произведения и съдържа характерния за Япония минимализъм.

Център Кристо и Жан-Клод
6-8 октомври, Габрово

Център Кристо и Жан-Клод

Центърът отваря врати за изложби, посветени на проектите на Кристо и Жан-Клод и детството на Кристо в Габрово. Ще видим още – отворени студиа с артисти и дизайнери, звукова инсталация, работилници, инсталации, скулптурни обекти, филми, посветени на емблематични проекти на Кристо и Жан-Клод, поп-ъп магазин за лимитирани издания, партита и DJ сетове.

На горния рафт
7-8 октомври, Дом на архитекта в България

На горния рафт

Есенният базар за бижута и аксесоари ще предложи прецизна селекция от качествени и уникални артикули в различен стил, изработени с любов от нови и познати местни творци. Отиваме за едно вълнуващо творческо прeживяване, с което да презаредим собственото си вдъхновение, идеи и колекция с аксесоари.

Red Bull Dance Your Style Final
8 октомври, Ларгото на София

16 от най-емблематичните имена от съвременната street dance култура в България се изправят в епичната танцова надпревара Red Bull Dance Your Style на 8-ми октомври от 17:00 ч. в подлеза на Софийското Ларго. Сред участниците са отвърдени на сцената и в хореографията танцьори като Реми Тоин, Симеон Йорданов, Елена Коларова, както и 3-мата победители от първия кръг на събитието – Борис Бъчваров, Павел Тодоров и Йоана Юлиянова. Събитието ще излъчи най-добрия танцьор, който ще се бори с победителите от всяка страна за титлата „Крал/ица на дансинга“.

The Golden Hours – градът, есента и ние

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *