Есента е за късометражно кино и фотография

Пътуващ късометражен филмов фестивал Station to Station в София на 8 - 10 септември

0 коментара Сподели:

Септември е вече тук, искаме или не. И вместо да влизаме в драматични сбогувания с лятото, по-добре да се насочим към посрещане на есента. А какъв по-подходящ начин от късометражно кино и фотография, събрани в едно?

Station to Station е пътуващ късометражен филмов фестивал, който се прави за първа година в Европа. Пътуването му започна от Варшава, Полша. Представя 34 международни филма от цял свят – Индия, САЩ, Англия, Франция и т.н. Целта на Station to Station е да покаже студентски късометражни филми, направени в последните 2 години, да открива, насърчава и популяризира независими филми и млади артисти! Входът е свободен. Фестивалът няма конкурсен характер, а е по-скоро платформа  за обмяна на идеи, опит и контакти.

Второто издание на Station to Station пристига и в София – в Културен център Г8 на 8, 9 и 10 септември. Освен селекцията от Полша, програмата на Фестивала включва и  български участници с техните филми и фотографии. 

“Определено ще е едно от най-иновативните международни културни събития в Европа тази година“, споделя Ига Стейпиен, основател на Station to Station, Полша. „Ние сме тук за обединяването и интеграцията на света: чрез изкуство, филми, музика и култура. Отвъд думите.“

Не пропускайте повод за среща с изкуството, особено през есента.

Повече информация за програмата на фестивала във фейсбук събитието тук.

Ето и сериалите, които ще гледаме през септември.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *