5 събития в града през септември

Разсейваме с размах депресията от отиващото си лято

0 коментара Сподели:

Всички сме тъжни, че лятото е към края си, споделяме прощални снимки от плажа и ритуално прибираме банските до следващата година. Ако и за теб връщането обратно в София е равнозначно на депресия, ето няколко събития, които се надяваме да променят мирогледа ти.

EXTREME FEST

Ако си мислиш, че лудите изживявания през лятото ще ти липсват най-много, Extreme Fest Sofia ще ти докаже, че няма място за тревога. Достатъчно е да наминеш през Паметника на Съветската армия, за да се заредиш с адреналин чак до следващото лято. Зип-лайн, скокове с бънджи, свободно падане върху въздушна възглавница и дрифт са само част от емоциите, които те очакват. Освен да станеш свидетел на жестоки демонстрации, ще можеш да ги изпиташ и от първо лице, така че, каквото и да стане – не забравяй да заредиш батерията на фотоапарата!
Къде: Паметник на Съветската армия
Кога: 23 – 24 септември, събота и неделя
Вход: свободен

АЛЕЯ НА КНИГАТА

Ако по време на почивката си изчел всички книги, складирани на нощното шкафче, може би е време да се заредиш с нови. Само с едно минаване по „Витошка“ в седмицата между 12 и 17 септември можеш да попълниш библиотеката си с пресни заглавия. Издателствата ще са над 50, а освен да си купиш книга, ще можеш да участваш и в редица срещи с писатели, премиери, дори работилници за малчугани.
Кога: 12 – 17 септември, вторник – неделя
Къде: бул. „Витоша“
Вход: свободен

KvARTal FЕSTIVAL 

За всички е ясно, че София е град на контрасти. Вместо да се чудим как да премахнем различията обаче, можем да ги приветстваме. Чудесен пример за това ни дава ежегодният KvARTal Festival. Събитието обещава да ни покаже как странни на пръв поглед комбинации като бургери и тетрис, кино и баня, Путин и сафрид всъщност не си противоречат толкова много. Включват се и съкварталците от SOHO, които са подготвили ред изненади, а любимата ни е SoStreet Food Camp, на която ще похапнем всякакви вкусотии на крак!
Кога: 15 – 17 септември, петък – неделя
Къде: различни локации
Вход: свободен

STING – LIVE

Със стотици милиони продадени албуми, 16 награди „Грами“, 3 “Бритс“, „Златен глобус“ и „Еми“ да ти представяме Sting сигурно е излишно. Ще ти кажем само, че концертът в Арена Армеец е част от турнето The 57th & the 9th, който ще представи новия албум на звездата, а на сцената ще се появи и талантливият му син – Joe Sumner.
Кога: 16 септември, събота, 20:00 ч.
Къде: Арена Армеец, бул. „Асен Йорданов“ №1
Вход: 70 – 140 лв.

И още пет събития, с които да се забавляваш през септември.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *