5 събития за културен миш-маш

Време е за сладки приказки и лятна равносметка с вкусен чай и арменски сладки

0 коментара Сподели:

Края на лятото е времето, в което се събираме, за да си разкажем кой къде е ходил и с какви впечатления е останал. Ще си направим чай, ще похапнем арменски вкусотии и ще се впуснем в дълго пътешествие накъдето ни видят очите.

ДОБРОВОЛЦИ В НЕПАЛ – ДА ЖИВЕЕШ С БУДИСТКИ МОНАСИ

Макар нашето ежедневие да е изпълнено с тривиални неща като работа, приятели, семейство, можеш да си сигурен, че по други места подредбата е малко по-различна. Преди три години София бива подслонена от будистки монаси и това променя живота й. Как и защо ще разбереш, ако дойдеш тази вечер в Клуба на пътешественика, за да чуеш разказа й. Ще видиш и кратък филм, който тя заснема при престоя си в храмовете на Катманду, и ще научиш много за непалците и какво всъщност значи да си тамошен доброволец.
Кога: 11 септември, понеделник, 19:30 ч.
Къде: „Клуб на пътешественика“, ул. „Сердика“ №19
Вход: 7 лв.

NORDIC SOUNDSCAPES

Запазваме петък вечер, за да се потопим в скандинавската инди и електронна музика. Ще чуем парчета и ремикси на знайни и незнайни творци от Исландия, Дания, Швеция, Норвегия и Финландия. За да загреем за партито, от 21 часа ще гледаме и документалния филм Northern Disco Lights, който ще ни разкрие музикалната революция в нощния живот на Норвегия.
Кога: 15 септември, петък, 22:00 ч.
Къде: Tell Me, ул. „Иван Вазов“ №12
Вход: 5/7 лв.

БЕЗПЛАТНИ УРОЦИ ПО САМБА

Когато чуем Бразилия, се сещаме за три неща: футбол, красиви жени и самба. Ако и ти като нас си сякаш с вързани крака и танците хич не ти идват отвътре, ела на безплатен урок! Гарантираме, че уменията ти могат само да се подобрят, а ако си редовен и хванеш поне две-три стъпки, можеш да се включиш във флашмоб по случай Международния ден на самбата. Не бой се, той е чак на 2 декември, така че имаш достатъчно време да се отдадеш на бразилските ритми!
Кога: 16 септември, събота, 16:00 ч.
Къде: Борисова градина, среща на паркинга пред входа на ЦСКА
Вход: свободен

ОТВОРЕНИ ВРАТИ НА АРМЕНСКАТА КУЛТУРА

Ако не знаеш какво е кешкек, лаваш или ашуре, довери ни се и ела на КвАРТал Фестивал, за да ги опиташ! Освен традиционни ястия ще можеш да се запознаеш отблизо с богатата арменска култура, да видиш творби на местни художници,  че дори костюми от модна къща „Лилит“. Изложбата от фотографии на Рафи Юреджян пък ще те разходи из различни кътчета на Армения, за да сме сигурни, че изживяването ще е пълно.
Кога: 16 – 17 септември, събота – неделя
Къде: ул. „Бачо Киро“ №29
Вход: свободен

ТУШ И ЧАЙ – ДУХЪТ НА ИЗТОКА

По последни изследвания човек става по-дружелюбен, когато държи в ръцете си топла напитка. Затова си сипваме по чаша ГонгФу чай, настаняваме се удобно и се впускаме в търсене на онова прословуто състояние, наречено дзен. Междувременно Силви Велев от академия „Небесен дракон“ ще ни покаже основни техники в китайската калиграфия, а бавното движение на четката ще подейства като терапия.
Кога: 17 септември, неделя, 15:00 ч.
Къде: Chaya Tea Room, ул. „Врабча“ №15Б, вход от ул. „Дунав“
Вход: 12 лв.

Замирише ли на печени чушки.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *