Събития за седмицата: 4-10 септември

Отваряме книгата на септември

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата

София влиза плавно в есента

и посреща нова вълна събития за ума, душата и тялото. Месецът обещава среща с познати и нови лица, активности, с които да експериментираш, и

ноти, по които да се носиш.

Открий твоето събитие сред книги на 144 издателства, кадри на летящата чиния, позната като скейтборд, музика с привкус Германия, Франция или ъндърграунд България. Хайде с нас!

Алея на книгата – София 2023
4-10 септември, бул. „Витоша“

Разходките в магията на книгите се завръщат. Избери между 144 издателства, разположени в 58 шатри и разгледай хиляди любопитни заглавия сред кестеновите дървета, прегърнали столичния булевард „Витоша“. Има и богата културна програма с множество литературни срещи, в които няма да съжалиш, ако вземеш участие.

РОДЕНИ СВОБОДНИ
5 септември – 29 октомври, Квадрат 500

Родени свободни

Слушаме и наблюдаваме какви културни събития интересуват столицата, а около фотографската изложба на Константин Вълков определено се шуми. Поредицата му от кадри от скейт-паркове са урок по социална фотография – визуален разказ за уличната култура с нейни локации в Кейптаун и Барселона, Манчестър и Бургас, София и Царево. Фотографиите са изключителни срещи с практикуващи този спорт от различни поколения.

SHARED SPACE
5-7 септември, Топлоцентрала

Shared Space

Фестивалът с участието на международни артисти ще даде пространство за съпреживяване на „музика в реално време“ (Echtzeitmusik), която възниква преди две десетилетия в Берлин. Корените ѝ стигат до субкултурните контексти от 90-те години, веднага след падането на Берлинската стена, когато се появяват и първите скуотове и ъндърграунд клубове. Музиката е изпълнявана на инструменти, създадени от самите артисти, а програмата включва и аудиовизуални инсталации, вечерни концерти, отворени разговори и импровизирани следобедни сесии.

Reaven
7 септември, Маймунарника

Reaven

Отвеждаме те в поп/рок вселена, оцветена с провокативна електро нотка, за да се срещнем с Reaven. Бандата е сформирана в ученическите години на Roméo Bassi (вокал и китара) и Vincent Fernandes (барабани и бек вокал) в техния роден град Троа̀ (Франция). След стотици концерти в региона, те заминават за Париж и срещат Rudy Bournazel (бас и бек вокал) и André Rocha (клавири и бек вокал). Reaven предлага много личен инди рок звук с мощни и завладяващи мелодии. Те са известни със своите горещи концерти, специалния глас на вокала и с неповторимата си работа върху вокалните хармонии.

Жлъч / Григовор / Гена – Втори Живот
9 септември, Маймунарника

Култовата троица на столичния рап е подготвила грандиозно шоу, с което да представи новия си албум.

Гората потъва в рими и бийтове, които ще останат в слушалките ти задълго. Рокът е от ТДК.

Нови градски съкровища – преобразените спирки на КУРАЖ

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *