Зад всеки коктейл има(ш) история

Любимите ти коктейли пътуват в историята и нямат търпение да ги опиташ

0 коментара Сподели:

Не можеш да ни излъжеш, много добре си спомняш онзи Sex On The Beach. Помниш всички негронита и мохитота на света, защото зад всеки велик коктейл има една велика история. Но как всъщност са се появили съвременните форми на амброзията, които правят живота още по-пъстър? И къде са мастърите на коктейлите в някои от най-големите градове у нас? 

Магията на коктейлите ще се вихри на родна земя това лято.

От 20 май до 16 юни в София, Пловдив и Варна се провежда фестивалът, посветен на любимите ни миксове от щастие – World Class Cockail Month.

Очакват ни шеметни бар турове и незабравими истории за любимите коктейли на всеки един от нас. Предстоят няколко тематични събития, 16 ексклузивни коктейли менюта и незабравими преживявания в някои от най-култовите заведения у нас.

Миналата година фестивалът се проведе единствено в София, и то само за седмица. И тъй като любовта към коктейлите е повсеместна и няма как да им се насладим за 7 дни (камо ли за цял живот), времето и пространството за World Class Cocktail Month става в много по-грандиозни размери. Затова тази година фестивалът посвещава цял един месец на коктейлното изкуство в още два града. Заведенията от фестивала ще ни разходят от най-далечното минало до близкото бъдеще на някои от най-вълшебните коктейли по света. Всяко от тях ще ни представи свое ексклузивно меню, а в него царят ще бъде тематичен коктейл. И за да ни притеглят още по-неусетно към себе си – магьосниците зад бара ще пресъздадат коктейла в 3 интерпретации, вдъхновени от 3 различни исторически периода. 

Изненадите на World Class Cocktail Month не приключват дотук. 

Очакват ни и четири ексклузивни събития в някои от скритите райски кътчета на столицата.

От тях ще разберем, че оазисите в София не са мираж, напротив – приканват ни да си отпием от извора им. Въртележката от емоции се завърта за пръв път на 2 юни в  Ketel One, където ни очаква богато брънч меню и следобеден уъркшоп. Втората ни спирка от това приключение е 5 юни в "Спутник".Там ще вкусим революцията на бърбън Bulleit и ще преоткрием неподозираните нюанси на вкуса му.  Три за щастие си казваме на 7 юни, защото тогава ни зове перфектния G&T следобед с Tanqueray в Largo di Serdika. Незабравимата фиеста завършваме на 12-и в KOTO. Там коктейлните магьосници ще ни представят идеалното съчетание на The Singleton, докато се наслаждаваме на разнообразието от специални хапки на събитието. 

Коктейлите на сезона

В месеца на коктейлите в София „Спутник“ и Bar Me ще творят с бърбън Bulleit. „Космос“ и KOTO ще ни омагьосат със скоч The Singleton. Магьосниците от One More Bar, Planet и „Кристалъ“ пък откриват вдъхновението за листата си във водка Ketel One. By The Way променят историята на ром Zacapa, а в Club Oscar – на текила Don Julio. Largo di Serdika и 5L ще донесат свежестта с джин Tanqueray, а Sense ще заблести в нощта с водка CÎROC. В Пловдив коктейлните чаши приемат „Пощата“ с водка Ketel One и Fargo с бърбън Bulleit, а във Варна се гмуркаме в The Martini Bar с джин Tanqueray и в The Garden Bar с водка Ketel One.

World Class Cocktail Month ще ни даде нов прочит на любимите ни коктейли. И ще имаме нови истории, които да разказваме за тях. За да вкусиш и ти от магията на фестивала, те каним да станеш част от World Class Cocktail Month. Още за този месец на коктейлите те очаква тук.

Софийските коктейли

Оля Идва с майските вина

Какво още се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *