СОФИЙСКИТЕ КОКТЕЙЛИ

Тъй като имаме претенциите, че познаваме най-добрите летни барове, бармани и повечето им алкохолни мик­сове... в следващите редове ще ти разкажем къде може да  усетиш прохладата в градски условия. Ще надникнем в шейкърите на момчетата и ще разкажем за съставките и вкусовете на коктейлите.

BY THE WAY

Едва ли има нужда да ти казваме, че By the Way е в топ листата на софийските заведения и въобще няма намерение да излиза от там. Барът е станал пристан за всички, които държат на готиното посрещане, истински професионалисти зад бара и не на последно място на специална атмосфера, която тук е задължителна. Ще познаеш, че си в By the Way, и по вкуса, защото са безкомпромисни с качеството и детайла. За новия сезон менюто им е с няколко нови попълнения в листата, заради които ще се връщаш още по-често. Ние специално сме в плен на Baked Pepper Smash скопър, фреш лайм, сироп печени чушки, Don Nacho Blanco и San Cosme Mezcal и на ледения Basil Gimlet с Absolut Elyx, киселинен кордиал, лъжица Skinos, листа босилек и лимонена кора за чар и аромат. Тези или някои измежду старите ти любими питиета може да минеш да пробваш ей така, By The Way.

ул. „Г. С. Раковски“ 166
02 980 3836

BEACH BAR

Можеш да си сложиш банския и свежото настроение в джоба и да се запътиш към любимото ни място на ул. „Г. С. Раковски“ 106, което предлага морски коктейли и плажни удоволствия в едно. Beach bar ни усмихва широко вече доста лета, а за настоя­щото ти е приготвил едни от най-пивките комбинации. Ние подсказваме да заложиш на палавия Desire с джин, сок от диня, ликьор от роза, естрагон и лимон.
ул. „Г. С. Раковски“ 106

CASA DE CUBA

Casa de Cuba на ул. „Цветна градина“ 1 е мястото, което посещаваме винаги когато наистина искаме да вдигнем градуса на настрое­нието. Майсторите зад бара тук са легендарни, а най-свежото им предложение за това лято се нарича Ягодово мохито с мусковадо захар, лайм, мента, свежи ягоди, бял ром, натрошен лед и сода. Останалото е кубинско настроение и фиеста 24/7!
ул. „Цветна градина“ 1
0885 455 633

MEMENTO

Gin Tonic е нещо като „а“ и „б“ в света на коктейлите. Нашите момчета от Memento на „Раковски“ обаче са истински поети, защото са спретнали няколко авторски вариации. Приготвят ги с премиум тоник, за производството на който се използват изворна вода и висококачествен натурален хинин с много фина газировка. Сервират ги в испански стил - в чаша копа с много лед. Cheers!
ул. „Г. С. Раковски“ 106

Виж още и: 

MOTTO

Излишно е да подсказваме, че на ул. „Аксаков“ 18, където се намира любимото ни Motto, всеки горещ сезон ни изненадват с нестандартни комбинации и разнообразие в коктейлите. За жаркия август от мястото са ти приготвили свежи предложения с много авторски почерк, а нас ни спечелиха с плодовия Манго Май Тай с манго, тъмен ром, Гран Марние, лайм и домашно приготвен бадемов ликьор.
ул. „Аксаков“ 18
02 987 27 23

ONE MORE BAR

За още едно в One More Bar молим често, защото тук всичко е толкова добро, че никога не ни е достатъчно. Мястото е предпочитаната ни локация, когато искаме наистина добре приготвен коктейл и летни емоции в добра компания. Момчетата зад бара могат всичко, а на теб препоръчваме да пробваш несравнимия им Blue gin с Tanqueray със синьо сирене, фреш лимон, захарен сироп и бяло грозде.
бул. „Цар Шишман“ 12

SPAGHETTI KITCHEN

Освен в пастата и любовта италианците си ги бива и в ледените напитки, разхлаждащи и душата, и небцето. Това доказват и от Spaghetti Kitchen, които ни посрещат с шест нови коктейла в менюто си и с майстори зад бара, които винаги знаят какво да ни забъркат. Последната ни страст от многото им предложения се казва The med с листа босилек, захарен сироп, лимон, сода и Скинос ликьор.
ул. „6 септември“ 9
0890 566 666

THE COCKTAIL BAR

Май няма нужда да ти подсказваме, че The Cocktail Bar на павираната градинка на „Ангел Кънчев“ и „Солунска“ е софийският оазис на истинските разбирачи. Тук професорите зад бара могат надълго и широко да ти изнасят лекции за майсторски коктейли и сложни комбинации. За летния сезон на мястото се вихри свежо меню и с 16 чисто нови предложения, които направо ти взима ума. Нашият съвет е да не пропускаш Fiori e limoni от джин с аромат на зелен чай, градински цветя и лимоново сорбе или драматичния Scarlet с джин, сироп от бъз, лимон, чери домат и сминдух, а за финал и отлична оценка завърши съсзапомнящия се Blossom No.6 отново с джин, мащерка, грейпфрут, битер аперитив, лимон и сода от ревен. Ако си падаш по по-екзотични поднесени коктейли ти препоръчваме - Savory микс от премиум водка, скинос, лимон, шартрьоз и ягоди. За да се ориентираш и визуално, виж металния ананас от снимката в дясно.
ул. „Ангел Кънчев“ 9А
0887 151 152

TABLA

За свежата и артистична Tabla на ул. „Ангел Кънчев“ 11 думите никога не стигат, а посещенията още по-малко. Тук сме често и в разгара на лятото, освен за да хапнем наистина вкусно, но и за да се насладим на специалните им „таблетки“, които всъщност са авторските коктейли на мястото. От тях взимаме често, а любимата ни доза е с Campari, просеко, бял ром, лайм и Red Bull Summer.
ул. „Ангел Кънчев“ 11
0888 750 020