Back to school, back to sports

Още от училище, все любими активности

0 коментара Сподели:

Септември е ново начало. Постулат още от ученическите ни времена, когато това беше месецът, през който тръгвахме на училище и се връщахме обратно в играта. С днешна дата нещата не са се променили много, пак започваме начисто и за да поддържаме тонуса и доброто настроение от лятото, не забравяме да тренираме. Без претенции, без залитания по спортове с непроизносими имена, а просто няколко добре познати активности, които помним от годините, през които сме били деца…

Баскетбол

И да слушаш, и да не слушаш рап, трябва да знаеш че баскетболът определено е царят на спортовете от квартала. Това е идеалният начин да се видиш с всички агенти и да разцъкате заедно или просто да поиграеш сам като в американска гето лента. Приятното занимание помага за концентрацията, за фината моторика, а благодарение на него за 30 минути се разделяш с цели 282 калории.

Тенис на маса

Тази активност слагаме в графа забавни, защото, освен ако не си професионалист – нищо при нея не е на живот и смърт. Като малки я играехме не за точки, а за да задържим топчето по-дълго на масата. Днес можеш да я практикуваш от тук до Сеул във всеки градски парк с по-прилични условия – нужни са ти само топче, хилки и партньор. Флипването и лобирането са бонус умения.

Футбол

Шампионът на спортовете в световен мащаб винаги е повече от игра. Той е общуване, диви емоции и вечно доказване кой е голмайсторът. Дали ще го практикуваш всяка събота с приятели, на сгурията до стадиона или на полянката зад блока, най-хубавото е, че футболът е социална дейност и абсолютен катализатор на енергия. Бонусът са фенки и футболни съпруги на всеки километър.

Волейбол

Играехме го в час по физическо и всички го обичахме най-много. България е страна с успехи и традиции в този атрактивен спорт, а ние сме му фенове и до днес. Гледането му е приятно, практикуването още повече и независимо от времето той е винаги в играта. Съветваме те да заложиш на него през зимата, като идеалната спортна активност за зала и да си намериш супер тим.

Народна топка

Ако детството можеше да се опи­ше с точно две думи – то това са народна топка и филии с лютеница. Няма някой от нас, който да не се е включил в масовата забава, да не е чертал поле в пясъка и да не е бил консул (капитан) на отбора си. За народна топка не се изисква нищо повече от свободно пространство и верни другари, а топката за предпочитане не бива да е от най-тежките.

5 събития за рекордьори през септември.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *