5 събития, за които си струва да станеш от дивана

През септември градът започва нов живот

0 коментара Сподели:

През септември градът отново ври и кипи, а събитията, които искаме да посетим, едва се побират в календара ни. Трудно ги отсяхме, но все пак ето пет ивента, които чисто и просто не са за изпускане.

SOFIA SPARK FEST

Докато времето още позволява, ще се възползваме на максимум. Същото важи и за лятната ваканция. Добрата новина е, че Sofia Spark Fest се появява точно навреме, за да запълни последния уикенд преди началото на новата учебна година. Спорт, музика, космически предизвикателства, кулинарни и творчески работилници са само част от многобройните безплатни забавления, които те очакват. Пък и ще пишем отсъствия, да знаеш!
Кога: 15 – 17 септември, петък – неделя
Къде: Южен парк
Вход: свободен

GLOBAL GOALS JAM SOFIA 

Мечтаеш ли понякога да промениш света? Ако да, то ела на среща с местни дизайнери и иноватори, с които да обединиш усилия. Уверяваме те, че това не е поредната среща, на която ще си говорим и в крайна сметка нищо няма да свършим, защото в рамките на Social Good Summit 193 световни лидери са ангажирани с постигането на конкретни цели за устойчиво развитие до 2030 г. Събитието е инициатива на ООН и Medialab Amsterdam, а темите, които ще разглеждаме, са четири и варират от селско стопанство до образование и устойчиви градове.
Кога: 16 септември, събота, 10:00 ч.
Къде: Generator, бул. „Черни връх“ №47
Вход: свободен, с предварителна регистрация

KONNEKTOR KLUBNACHT

Легенди се носят за нощния живот на Берлин, но вече не е нужно да хващаш самолета, за да се потопиш в ъндърграунд атмосферата му. Достатъчно е да се отбиеш през „Фабрика 126“, но имай предвид, че правилата са строги! За начало ще трябва да преминеш през фейс контрол и да обещаеш, че веднъж влезеш ли, няма да използваш телефона си – нито за да се тагваш в социалните мрежи, нито за снимки. Философията на организаторите е, че за да се забавлява, човек на първо място трябва истински да присъства. За музиката пък ще се погрижат Arsy, Benjamin Fehr, Coco Berlin и родните Avgustin, Ed Koev и Garo, така че по-добре не прави планове и за неделята.
Кога: 16 септември, събота, 19:00 ч.
Къде: Fabrica 126, бул. „Мария Луиза“ №126
Вход: 16 лв.

SOEXHIBITION: ОТПЕЧАТЪЦИ НА МАРИО АНГЕЛОВ

Винаги сме искали да пробваме грънчарство, поне веднъж. Напълно убедени сме, че каквото и да сътворим, ще е далеч от пълната симетрия, но какво пък! От SOHO са осигурили страхотен учител – Марио Ангелов, за който занаятът е потомствен, а след края на работилницата ще можеш да разгледаш и изложбата „Отпечатъци“, в която освен глина авторът използва дърворезба, графика и живопис.
Кога: 16 – 29 септември, откриване в събота, 18:30 ч.
Къде: SOHO Sofia, ул. „Искър“ №4
Вход: свободен

DA FEST 2017

От 2013 г. насам НХА отваря вратите си, за да представи дигитални, звукови и мултимедийни инсталации и пърформанси. И тази година не е изключение, като събитието е естествено продължение на магистърската програма „Дигитални изкуства“. В общи линии очаквай всичко освен суховата изложба, а за да разпалим любопитството ти още повече, издаваме, че новото попълнение на програмата е DA Lab, която ще даде поле за изява на родни и чуждестранни творци в сферата на електронната и експерименталната музикална сцена.
Кога: 19 – 23 септември, вторник – събота
Къде: Национална художествена академия, ул. „Шипка“ №1
Вход: свободен

Ето къде още можеш да отидеш през септември…

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *