Три арт събития извън София, които си заслужават пътуването

Палим колата и тръгваме на обиколка из България, за да акостираме в любими градове, които са ни подготвили супер изкуство

0 коментара Сподели:
Три арт събития извън София, които си заслужават пътуването

Излизаме извън софийските граници, отваряме картата и слагаме пинове на локациите с артистични събития, които не можем да пропуснем.

Водим те на три места – Бургас, Созопол и Габрово, които оттук до началото на октомври ще срещнат хората с изкуството.

Обещаваме ти среща с емблематични имена, жестоки проекти и арт инсталации, подправени с подбрана музика и гранде декор. Не пропускай да вземеш и доверен арт приятел с теб, защото насладата обещава да е пълна, а за подробности ще те чакаме на място.

Бургас: Пътуващата изложба E-VALUATION

Пътуващата изложба E-VALUATION

От 17 до 30 август пътуващата изложба E-VALUATION акостира в Бургас, за да ни залее с дигиталното изкуство на тазгодишните стипендианти на DA LAB Яна Василева и колектива Raw Lab. Селекцията включва жестокия проект „(Не)изчерпаема памет“, който рециклира спомени и стари снимки в хранителна среда и разглежда връзката между материалността и същността на спомена. Рослана и Радина от Raw Lab пък представят пропуснатия контекст и скритите процеси при разработката на изкуствен интелект в „Изфабрикувана истина и други митове за човешки анотации“.

Созопол: Празници на изкуствата Аполония

Празници на изкуствата Аполония

За поредна година от 28 август до 5 септември Созопол целият ще е изкуство. Празникът на изкуствата Аполония отдавна се е превърнал в институция, защото събира велики артисти и цялата арт бохема от света и у нас. Това събитие ежегодно ни запознава с нови артисти и ни среща с добре познати лица, които са причината да обикнем изкуството. 

Точно заради Аполония в края на август, когато вълните резервират пясъка,

отскачаме до морето, за да празнуваме театъра, музиката, поезията и прозата, киното, балета, пластичните изкуства, архитектурата и още. Там ни очаква топло посрещане от талантливи български имена, с които една среща никога не стига.

Габрово: Нови тъкачи за Габрово

На 30 септември някогашната текстилна столица на България посреща микрофестивала „Нови тъкачи“ и ти подарява букет от концерти, визуално изкуство и диджей сет. Качваме се на втория етаж на бившия Техникум по текстил, за да открием преобразена зала, красив декор и куп артисти. 

Пожелай последния ден на септември

и отиди на фестивал по тъкане на ноти, за да посрещнеш магичния концерт на джаз майстора Теодор Петков – Тото, а след това ще получиш нова доза, този път етно джаз, от дуото Христина Белева и Васил Хаджигрудев. Росина Пенчева е инициатор и продуцент на събитието. Финалът е за DJ Skill, когото познаваме като легенда на хип-хоп и винил културата.

Ако столицата не пуска ръката ти – Ето ги новите софийски локации, които приютиха графити на артисти от цял свят

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *