Ремонтът на ремонта на ремонта на жълтите павета

Време е да поставим нареждането на жълтите павета на София като една от най-сложните математически задачи

0 коментара Сподели:
Жълтите павета ремонт на ремонта

Етюд-и-те на София / Sketches of Sofia

Жълтите павета и математиката, с която се редят, отнемат време.

Минавайки по тях, след като бяха веднъж ремонтирани, можеше както да счупиш крак, така и да спукаш гума. Но решението е намерено и за него ще се използват винкели. Voilà!

Да, чуваме как ни се смеят чак от Перник.

Идеите са много, ремонтите също и в качеството си на будни граждани се включваме в търга с предложения, като поставяме фокуса върху подредбата на паветата. Някога тези жълти правоъгълници са били стабилни, здрави и са нямали нито улеи, нито дупки. И колкото и невъзможно да звучи това, тогавашните отговорници са били старателни и са използвали схема за редене на рибена кост. (Момчета, в дамския свят има такава прическа и можем смело да потвърдим, че конструкцията не помръдва.) Сегашните баш майстори пробваха диагонали, хоризонтали, вертикали и чупене с чук за подреждането на жълтите павета, които хем не създадоха уважителен облик на центъра на София, хем издържаха по-малко от средностатистическата лятна авантюра.

Това лято си обещахме да сме ом, да изчакаме естетическия вид на любимата ни столицата след септември и да повярваме, че няма да има

четвърти епизод от комедийната драма „Ремонтът на жълтите павета“.

Но не сме очаквали, че трябват три висши образования, за да се нареди пъзел от тухли. Можем да препоръчаме една сериозна консултация с градски архитекти, които така и така убедително гоним от България заради заплати, а освен това знаем достатъчно майстори, които са трудолюбиви и умеят занаята.

И понеже вълната от недоволство е заляла София преди появата на есенните дъждове,

когато май ще минаваме през Народното събрание с лодки, стискаме палци напрежението да роди позитивен резултат. А и май когато обществото е гласно гневно, се ремонтират и закони, и булеварди.

24 май вместо 3 март за национален празник – жегите започнаха да ни се отразяват

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *