Събития за седмицата: 31 юли – 6 август

Посрещаме новия месец подобаващо с цветна селекция от занимания

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата

Юли плавно преминава към август със знойното си слънце и желанието за пътешествия.

Започваме с едно особено вълнуващо за малките – към Изтока. Продължаваме с  pop-up изложба на художничката Caroline Rose Dunning, учим се как да правим истински вълшебен хляб, влизаме във ФАЗА и празнуваме рождения ден на любимата си SODA. И да, знойният месец може да бъде вълнуващ дори и да не си край голямата вода. Доказваме ти го тук:

Пътешествие на Изток
1 август, Национална галерия

Знаеш ли какво е укийо-е? А каква е връзката между японските гравюри, мангата и творчеството на световноизвестния художник Винсент ван Гог? Ако искаш да разбереш отговорите на тези и на много други въпроси, заповядай в Квадрат 500. Домакините канят деца от 7 до 14 години и техните родители на на творческо ателие в рамките на час и половина, което да развинти въображението и да събуди любопитство във всички. Таксата е 5 лева и сме сигурни, че ще си заслужава.

THE STONE CROWNING
2 август, Little Bird Place

Сряда вечер запазваме за изложбата на една вдъхновена художничка. Caroline Rose Dunning ткрива вдъхновение в сънищата, несъответствията и ирационалното. Доставя ѝ удоволствие да създава провокиращи мисълта и визуално завладяващи сцени, в които реалността се слива с абсурда. В рисунките ѝ често се срещат неочаквани комбинации от предмети и мечтани пейзажи, които приканват зрителите да навлязат в свят, в който логиката отстъпва място на интуицията и емоциите. Тя е участничка в международната арт резиденция IMAGO International Artist Residency в село Царимир край Пловдив, където през последния месец твори и изследва възможностите си.

SoDOUGH pop-up event
3 август, SOHO Sofia

SOHO, заедно с у dough, Обред и The Garlic Bread Boys ни канят на един лежерен августовски следобед в скритата си градина с райски тестени произведения. И четирите замесени в тази амалгама от щастие са известни с това, че са майстори в професията си. Свилен и Мирян от The Garlic Bread Boys ще разпространят своята чеснова магия. Габи от Обред е работила в различни кухни по света и никога у нас, като иска да промени това, включително използвайки изцяло български продукти. С Кристин от y dough се затваря кръга на кулинарното приключение, понеже ни подшушнаха, че прави невъобразими канелени рулца. За още повече разкош ще ни спретнат и импровизиран бар с освежаващи и леко замайващи напитки. Разбира се, всичко това ще бъде придружено от страхотен подбор музика.

ФАЗА x CRAZY Animals & Unicorns
4 август, TELL ME

CRAZY Animals & Unicorns са отново тук, този път съвместно с ФАЗА. И както повелява традицията ни канят да донесем най-доброто си настроение! В селенията на Tell Me са добре дошли всички еднорози, тигри, панди и бляскави животинчета! Nothing is forbidden, така че неотразим грим, секси рокля, или цветна маска ти гарантират „сладки“ приключения. Музикалното оформление е в ръцете на 𝗚𝗔𝗕𝗥𝗜𝗘𝗟𝗟𝗔 𝗩𝗘𝗥𝗚𝗜𝗟𝗢𝗩, 𝗘𝗫𝗧𝗔𝗭𝗜𝗔 и 𝗕𝗟𝗜𝗡𝗚𝗞𝗜𝗖𝗞.

SODA B DAY
4-6 август, SODA

Разбира се, няма как да не отбележим това тригодишно фиаско. За това време SODА се превърна в своеобразно уютно убежище в сърцето на София, място на което можеш да отидеш и да пробваш различни коктейли и напитки, да слушаш качествена музика, да си откачиш краката от танци до изгрев и като цяло да бъдеш на място на което можеш спокойно да бъдеш себе си, а около теб да е пълно с широко усмихнати и щастливи хора. Партито не би било завършено без любимите ни диско пътеводители – Zimone, Emma, Sam De Groove, Kalyas, Medo и Cool Blue, които започват с groovy благините от петък и приключват, когато ни откажат краката. В неделя пък се събираме да ближем рани и да лекуваме махмурлука с вкусни бургери от Tyler’s и ледено студена бира.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *