Ресторантите и баровете по Южното Черноморие, в които да почувстваш идилията

Водим те до романтичните кътчета на безкрайното синьо

0 коментара Сподели:
IlSiciliano2

Ах, морето!

Наша вечна и бленувана дестинация, оазисът на сивите ни дни и най-желаният ни пристан, когато искаме истинска наслада за душата и тялото. Точно защото толкова обичаме морето, абсолютно вярваме, че когато сме там, трябва да отседнем в най-красивите му хотели, да танцуваме в най-добрите му клубове, да опитваме фамозни коктейли в най-впечатляващите му барове и да ядем наистина страхотна храна в най-концептуалните му ресторанти. 

Посрещаме изгрева на Южното Черноморие, прегръщаме вълните, оставяме на слънцето да ни води

и с големи букви ти казваме: „Не е измислица морето и щастието съществува!“. Следвай ни…

Al Mare

Al mare

На Северния плаж в Бургас откриваме едно местенце, в което да се насладиш на златния пясък, свежия морски бриз и прясната и вкусна храна. Менюто им изобилства от изискани рибни предложения, свежи салати и предястия, както и автентични италиански пици, с които да се пренесеш право в Италия. Ресторантът е не по-малко подходящ за питиета и сладки вечерни мигове, което го нарежда сред любимите ни места на алеята в Бургас. Непременно се отбий в прохладната и уютна атмосфера на Al Mare, където ще изживееш истинска морска приказка.

Бургас, Приморски парк
088 800 7308

Delete Club Oasis

Посрещаме те в едно от любимите ни прохладни кътчета в Лозенец – Delete Club Oasis. Интериорът се слива с полъха на морския бриз в опияняваща симбиоза, докато разнообразните напитки утоляват всяка жажда. От тази година, голямата новина е, че тук главен готвач е шеф Лео Бианки, което oзначава само едно – перфектно приготвена италианска кухня. Отбий се и опитай симфонията от аромати и вкусове от всички краища на Италия, събрани в това любимо плажно кътче.

Лозенец, ул. „Царевски път”
088 903 9390

Hashtag Pavilion

Живописен хоризонт, музика, добри питиета – чарът на Hashtag Pavilion отдавна спечели нашите сърца. И няма как да е иначе – тук винаги е пълно с разнообразни събития, които да направят лятото още по-приятно. Стендъп, жива музика, DJ сетове и всякакви тематични партита – палитрата им включва цветове за абсолютно всеки вкус. Питиетата са другата хубава страна на Hashtag Pavilion. Опитният екип забърква своите тайни с внимателно подбрани съставки, които от своя страна задоволяват всяко жадно предпочитание.

Бургас, Крайбрежна алея
087 647 5990

Il Siciliano

на откриващата снимка

Една от най-атрактивните кулинарни и лайфстайл дестинации по Черноморието впечатлява още отдалеч с разкошната си пристанищна локация. Освен с невероятна атмосфера, Il Siciliano е бохемско кътче, в което да се насладиш на магията на пъстрата италианската кухня и култура. Ястията с морски дарове, разнообразните варианти на паста и ризото, автентичните пици и 360-градусовата гледка правят този ресторант своеобразен оазис на добрия вкус и отбивка само за ценители.

Свети Влас, Яхтено пристанище ,„Марина Диневи“
087 749 4949

Pastel Grillhouse

Отдели малко време на гастрономическото си аз и се наслади на превъзходния вкус и прочит на балканската кухня през погледа на шеф Таньо Шишков. Pastel Grillhouse се намира точно на плажа и е място, на което да се отдадеш на бохемско прекарване, добра храна и нежен морски бриз. Авторските предложения на шеф Шишков представят интересен поглед над класиките, както и нови вълнуващи ястия, които да угодят както на любителите на месната кухня, така и на тези, които предпочитат средиземноморската диета.

Лозенец, плаж „Оазис“
088 209 9690

Sunrise Fish Restaurant

Ресторантът в Поморие, в който си струва да прекараш поне няколко часа, предлага палитра от цветове, вкусове и апетитни аромати. Sunrise Fish Restaurant ни поднася рибни и морски специалитети, обедно меню с български ястия и изкушаващи сетивата десерти. Освен да хапнеш пресен морски улов, тук те очакват тематични вечери и разнообразни програми, както и селекция от запомнящи се винени еликсири. Един от любимите ни акценти е спиращата дъха морска гледка, която си струва да се спомене, преживее и запомни.

Поморие, Festa Pomorie Resort, ул. „Мусала”
087 966 9027

Terrace Brunch & Cocktails

Ако си на юг и търсиш подходящо място, на което да посрещаш изгревите и да изпращаш залезите, отбий се до Terrace Brunch & Cocktails и терасата им с впечатляваща морска панорама. Името само говори за всички удоволствия, които те очакват тук. От тази година имат брънч кухня, която предлага феноменални ястия, както и свежи лимонади с домашни сиропи от български производители. Черешката на тортата са авторските коктейли, които изненадват небцето с интересни съставки, а събитията и музикалните изненади допълват целия магичен дух на мястото.

Созопол, плаж Каваци
089 796 5608

Thai Bar

Ако се чудиш къде е пресечната точка между вкусната храна от Изтока, доброто обслужване и перфектната плажна атмосфера – отбий се до Thai Bar Oasis Beach. От тази година, ресторантът може да се похвали със специално изготвено меню от шеф готвачите Андре Токев и Петър Михалчев, което обезателно ще изпрати вкусовите ти рецептори в открития космос. Ястията са комбинация от нови вкусове, аромати и текстури, които ще те накарат да преоткриеш вълнуващия и екзотичен свят на fusion кухнята.

Лозенец, ул. „Царевски път”
088 902 6260

Тезгях

Веригата пекарни „Тезгях“ възраждат занаятчийското производство на хляб с квас и домашни печива във фурната, построена през далечната 1915. Съвършените печива се приготвят всеки ден на 108 годишната каменна пещ, а асортиментът включва повече от 100 артикула, сред които както храни, така и напитки. Очакват те още висококачествени веган и безглутенови предложения, а от скоро и фантастични крафт донъти. Предлагат и кетъринг услуги, за които може да разбереш повече на всяка една от четирите локации в Бургас.

ул. „Фердинандова“ 73; бул. „Стефан Стамболов“ 13; ул. „Рилска“ 14; ул. „Генерал Гурко“ 53

Ресторантите и баровете по Северното Черноморие, в които пускаме котва

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *