Отдай се на вълните: Най-романтичните дестинации за сърф в света

Ако пък не планираш такова пътуване, имаме бонус идея как да се пренесеш на гребена на вълната

0 коментара Сподели:

За скитниците, търсещи вълнуващо и романтично бягство, малко преживявания се сравняват с очарованието на сърфирането. Представи си как се носиш на гребена на величествените вълни, докато слънцето залязва на хоризонта, боядисвайки небето в нюанси на страстно червено и оранжево. Впускаме се в едно вълнуващо пътешествие до най-примамливите дестинации за сърфиране в света, с акцент върху доброто прекарване. Даваме ти информация по въпроси като кое най-доброто време за посещение, как да се подготвиш за своето сърф приключение и приятни бонус дейности, които те очакват по пътя.

Ако такъв тип пътуване ти се струва невъможно, ти предлагаме още една алтернатива за вдъхновение – ела на After Work в сряда.

Басейн, гледка отвисоко, залязващо слънце и наслада. Както всеки месец, през юли искаме да превърнем съкровените ти блянове в реалност и прочитайки аписаните в пясъка мечти, се пренасяме в Калифорния. Залезът на булеварда на мечтите в София ще оцвети последната сряда на месеца, за да изпратим любимия юли както заслужава.

woman surfing

Когато ти не успяваш да стигнеш до морето, то идва при теб.

Ярки цветове посрещат на партито, докато сряда бавно се търкулва в леглото на вечерта. Чакаме те на After Work Social Club в Kitchen 59 на 26 юли в 18:30, където безвремието ни завладява също толкова омайно, колкото и на морето.

А сега потегляме на околосветско пътешествие, идвай с нас!

Бали, Индонезия

От тук до Денспар вече има директни полети, което е едно от най-хубавите предимства на новото време. Бали е идиличен рай за сърфисти и романтици. Най-доброто време за посещение е през сухия сезон от май до септември, когато вълните са най-привлекателни. С кристално чисти води, световноизвестни места за сърф като Улувату и Паданг Паданг и спиращи дъха храмове, осеяли пейзажа, Бали е мечтана дестинация за върховно сърфиране и любовно бягство. След ден на вълните, имаш възможността да се оттеглиш в луксозни вили на брега на морето, където спа процедурите и хипнотизиращия традиционен танц Kecak ще допълнят райското ти усещане.

Малдиви

Въпреки че достигането до Малдивите от София може да изисква по-дълго пътуване, очарованието на зашеметяващите тюркоазени води и девствени спотове за сърф прави островите неустоима романтична дестинация. Идеалното време за посещение е от април до октомври, по време на сухия североизточен сезон на мусоните. Изящни места за сърф като Паста Пойнт и Пилетата се намират на отдалечени частни острови, предлагайки спокойно и интимно изживяване при сърфиране. Ако си по-лежерно настроен можеш да се отдадеш на романтични круизи по залез слънце, на изследване на живи коралови рифове или просто съзерцание от разкошните бунгала над водата, с които Малдивите са известни.

Оаху, Хавай

Легендарните вълни и тропическия чар на Хавай са легендарни. Оаху примамва страстни сърфисти от всички точки на света, а с наличните директни полети от София до Хонолулу можеш да буукнеш лесно и бързо следващото си пътуване. Планирай посещението си между ноември и февруари за пиковия сърф сезон, когато известните вълни на Северния бряг оживяват. Сърф Мека, Pipeline, очаква приключенците, докато Waikiki предлага по-леко изживяване за начинаещи. Между скачането върху дъската можеш да се разхождаш по безкрайните плажове с кадифен пясък.

Голд Коуст, Австралия

Голд Коуст в Австралия може да се похвали с гледки и места за сърф от световна класа, оживена крайбрежна култура и красиви златисти плажове. Планирай пътуването си през австралийските пролетни и летни месеци (от септември до март) за най-добрите условия за сърф. Surfers Paradise носи перфектното име, предлагайки сериозни вълни за опитни сърфисти, докато близкият Burleigh Heads предлага по-спокойна атмосфера за онези, търсещи спокойно сърф изживяване. Разгледай вътрешните улички на града, или се отправи към очарователните крайбрежни курорти. Бонус тип: за повече романтика в дните запази романтична разходка с балон с горещ въздух при изгрев слънце.

Санта Круз, Калифорния

На запад живописните плажове на Санта Круз, Калифорния, очакват страстните сърфисти. Достигането до тази пленителна дестинация изисква известно пътуване, ако тръгваш от София, но изживяването си заслужава. Най-доброто място за сърфиране от септември до март е Санта Круз. Мястото предлага почивка от друго ниво – провери Pleasure Point и Steamer Lane. След като завладееш вълните имаш възможността да се насладиш на крайбрежния чар на старинния крайбрежен град, да си направиш живописна разходка по Тихоокеанската крайбрежна магистрала и да се отпуснеш в омаята на възхитителни морски дарове в романтичните ресторанти на брега.

Впусни се в едно незабравимо романтично приключение и остави вълните да те отнесат до най-примамливите дестинации в света.

Летните градини на София: 32 градски оазиса

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *