Боб Марли – един човек, едно послание, една революция

Трейлърът към филма за реге легендата припомня, че Боб Марли е повече от музика

0 коментара Сподели:
Bob Marley 2

Скачаме в еуфория, защото на 16 февруари е българската премиера на биографичния филм „Боб Марли: One Love“

Когато излезе трейлърът, Paramount Pictures направи фурор, като показа на света кадри от предстоящия Bob Marley: One Love и разкри актьорския състав. Част от него е Кингсли Бен-Адир, който познаваме като Малкълм Х в драмата One Night in Miami, после го видяхме в сериала на Марвел Secret Invasion, а сега влиза и в обувките на Боб Марли. Лашана Линч ще играе съпругата на музиканта – Рита, която се омъжва за певеца на Jamming през 1966 година и остава с него до последния му ден. 

Филмът е един от най-чаканите през 2024 година.

По него работят две специални имена – Рейналдо Маркъс Грийн и Зак Бейлин. Неотдавна двамата дебютираха на голям екран с биографичната драма за сестрите Уилямс – King Richard. 2 години по-късно отново се събират, което се надяваме да е предпоставка за мегафилм. Оставяме ти легендарния му трейлър.

Опитът със сухи биографични филми ни кара да стискаме още по-силно палци за продукцията, която се надяваме да бръкне в сърцата ни. Искаме да видим какво стои зад музиката, дредовете и усмивката. Всъщност Зиги Марли, най-големият син на реге легендата, обещава публиката да разбере „какво е да бъдеш около легендата, да видиш болката, скърбите, радостите и изкуплението му“. Вярваме му, защото Боб Марли е много повече от музика.

Той е религия, той е легенда.

Когато никому неизвестният Робърт Неста Марли се ражда през 1945 година в Кингстън, никой не подозира, че реге музиката ще излезе от пределите на Ямайка. Певецът проповядва мир и хармония между хората, а творчеството му застъпва апогея на хипи културата. Революционните му текстовете показват, че музиката може да засяга социални и политически теми.

И въпреки че спира да продуцира през 1980 година, творчеството му се е настанило удобно в слушалките ни.

Любопитната ни същност откри, че главният актьор Кингсли Бен-Адир е усвоил китарата, символ в образа на Боб Марли, и ще ни я покаже във филма. Остава ни да изчакаме звездната премиера на Bob Marley: One Love на 12 януари 2024 година, а дотогава –

пускаме на repeat любимата ни Could You Be Loved.

Виж 11 филма, които очакваме с нетърпение до края на 2023.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *