И утре ще изгрее луна, и утре ще има нощ

На 4 и 5 ноември в 15 града в страната по тъмно ще оживеят театрите, клубовете и другите арт локации

0 коментара Сподели:

През нощта стават чудеса, освен падащите звезди, заради които си пожелахме да се случи нещо хубаво и различно, през ноември не една, а цели две нощи на театъра ни очакват. Е, сбъдна ни се желанието и с двойно повече настроение, очаквания и събития ще посрещнем нощите на театъра.

По случай петата годишнина на събитието в България европейската инициатива Нощта на театрите ще събере запалените по сценичното изкуство не една, а две вечери на 4-и и 5-и ноември. Над хиляда творци и артисти ще покажат на публиката в 15 града и 60 атрактивни локации в страната по тъмно какво е то изкуство.

Ще оживеят театрите, клубовете и другите арт локации, а посланиците на нощта не са кои да е, а Владимир Пенев, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Иван Бърнев, Деян Донков, Дарин Ангелов, Ованес Торосян, Деян Ангелов, Силвия Петкова, Теодора Духовникова, Ана Пападопулу, Луиза Григорова, Весела Бабинова и световноизвестният български диригент Максим Ешкенази.


Фотограф – Диляна Флорентин

Ако искате да разберете какво вдъхновява актьорите да участват в Нощта на театрите и да разберете нещо повече за тях – вижте тук.

Предполагам всеки, запален по театъра, знае идеята и посланията, които събитието носи. В сърцето на Франция през 2009 година Елеонора Роси започва инициативата и показва театралната креативност във всичките ѝ форми, като събира по едно и също време всички, които са запалени и обичат театъра.

Хубавото е, че има за всекиго по нещо – освен спектакли в театрите и на алтернативни места има много срещи и дискусии, на които да си поговориш със запалянковци като теб.

A в 21-ви век театърът има силна необходимост от близост с публиката, а какво по-хубаво от това да събереш зрители и творци за няколко часа, които да преживеят театралното изкуство заедно.

Виж какво са ни подготвили организаторите през есента тук и във Фейсбук

И ти нямаш търпение да дойде ноември, нали? Дотогава ще се наместим в столичните театри и ще следим за нашите посланици на театралното изкуство.

5 филма, с които да запълниш времето между два Game of Tromes епизода.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *