Meadows Family: Ренета, Влади и Биляна

0 коментара Сподели:

Жоро Панчев, Личен архив

Неведнъж сме ти разказвали за Meadows in the mountains и това е, защото има защо, хора. Истината е, че фестивалът в целия му концептуален смисъл не може да се сравни с никой друг по света и си заслужава всяка една стотинка и всеки един ден от лятната отпуска. Само тези, които не са били, трудно биха разбрали как подобен ивент може да събере на едно място толкова интимност, атмосфера, разнообразие, култура и общност. Но Meadows е преживяване преди всичко. 

Хората, които се срещат горе в планината, стават семейство завинаги.

Ние също сме част от него, но нека те запознаем с още трима членове от него.

РЕНЕТА КЛИСАРОВА 

Какво те свързва с Мeadows in the mountains?

Аз съм част от семейството! Допринасям с пъстра фестивална селекция, специално селектирани употребявани и винтидж дрехи! Щастлива съм да съм част от това невероятно събитие, което се случва в Родопите.

Какво отличава фестивала от останалите?

Първо, отличава го локацията – Родопите са магическо място и неслучайно хора от целия свят идват за този фестивал, защото има нещо специално горе в планината. Второ – хората.

Фестивалът е постигнал най-важното – хората се чувстват свободни да са себе си, а защо не и да се видят в една друга светлина!

Трето – това е най-природосъобразният фестивал в света. Там всички се стараем да не оставим боклук в планината и минимално да намалим потреблението на излишна пластмаса.

Кой е най-специалният момент, който си запазила от фестивала досега?

Целият експирианс е специален момент!

Колко е важно това, как изглеждаш тук?

Наистина, хора с дънки и тениски там се различават от другите! Затова съм аз! Ако някой се е объркал, аз ще го преобразя в шарени одежди!

Според теб какво изразяват хората с дрехите си?

Свобода! Няма по-силно изразително средство в XXI век от дрехите.

 Човек сам решава каква роля ще играе.

Има ли изпълнители от лайнъпа, които нямаш търпение да чуеш?

Това е място, където човек открива много нови изпълнители и разширява границите на вкусовете си. Не е фестивал, на който отиваш да чуеш определен изпълнител, а да преживееш нещо по-различно. Природата е главният участник!

Подгрей ни с някое парче…

 

ВЛАДИ ВАНКОВ

Какво те свързва с Мeadows in the mountains?

С Medows in the mountains festival ме свързват 7 години неуморна работа, безброй приятелства и много любов към планината и природата.

Какво отличава фестивала от останалите?

Отличава го енергията му и, естествено, мястото, на което се провежда. За целия период, в който съм бил част от фестивала, нито един път не съм бил свидетел на негативна ситуация, скандал или по-лошо. Хората горе стават различни, стават едно!

Кой е най-специалният момент, който си запазил от фестивала досега?

Не бих отличил някой като най-специален, всички са ми ценни.

Най-впечатляващи винаги са изгревите, особено ако са под точния саундтрак.

Колко е важно това, как изглеждаш тук?

Важно е до толкова, доколкото хората изразяват истинската си същност. На фестивала никой не съди за теб по това, как си облечен, но пък за сметка на това веднага можеш да добиеш представа за енергията на човека.

Според теб какво изразяват хората с дрехите си?

Изразяват истинското лице на душата си, с други думи свободната си воля. Нещо, което уви не могат да правят всеки ден.

Има ли изпълнители от лайнъпа, които нямаш търпение да чуеш?

Веднага бих споменал Andrew James Gustav, Maxi Storrs и Bruno Schmidt. Не бих пропуснал също Ed Word, Anna Wall и Chvuck&Petko. От българска страна, разбира се, Garo, Bosha и Emil Doesn’t Drive!

Подгрей ни с някое парче… 

 

БИЛЯНА СЛАВЕЙКОВА

Какво те свързва с Мeadows in the mountains?

На първо място Планината. Прекарала съм детството си там и все още ми засяда буца в гърлото всеки път щом видя снимка от Родопите. От друга страна, Meadows in the mountains е преживяване (повече от фестивал) на свободата – такава, каквато и аз я разбирам – свобода, която я е грижа за природата и хората, но не я е грижа и не се вълнува от социални роли. Средата не те притиска с очаквания, не ти слага етикети. За мен това са четири дни, в които съм там с всяка клетка на тялото си и това ме прави много, много, ама много щастлива (съвършено present, както се казва).

Какво отличава фестивала от останалите?

Балансът му. Във време, в което Coachella е олимпиада за инфлуенсъри, а английските фестивали приличат повече на немски бирфест, Meadows е оазис и в буквален (пак да кажа, Планината!), и в преносен смисъл. Отличава го и фактът, че не е инвазирал там някаква част от Родопите, а се е свързал истински с нея, по начин, който е ценен за средата и местните, а не обратното.

А и на кой фестивал хор родопски баби в носии може да разплаче десетки хора, които дори не разбират какво се пее в песента им? Има магия.

Кой е най-специалният момент, който си запазила от фестивала досега?

Като се връщам назад, се сещам за един момент или по-скоро усещане от миналата година, в който с приятеля ми стояхме “на гърба” на дървения дракон и се чувствах сякаш нямам нужда от нищо повече. В онази секунда си имах всичко, онова място и онзи човек ми стигаха.

Колко е важно това, как изглеждаш тук?

Моето разбиране е, че можеш да положиш усилие да изглеждаш по определен начин (в случая фестивален) по две причини – суета и свобода. Не мисля, че суетата има място на Meadows, но пък свободата има. За мен да се развихря в тази посока е огромно удоволствие и дори само подготовката за това увеличава вълнението ми от предстоящото. Свобода е да изглеждам по начин, който не мога да си позволя в социалните рамки на “нормалния” си живот, но тази капсулирана реалност ми позволява да съм полугола, да съм цялата в брокат или с неонова перука. Всичко това, без да усещам погледи, които не ме разбират или дори съдят, а точно обратното – с това да допринасям за общата атмосфера и усещането, че всички заедно сме на място, което е различно, и сме хора, които не се притесняваме да сме различни. (Ако искаш да надзърнеш как изглежда Биляна в нормалния живот и как, когато е на фестивал – Инстаграм профилът ѝ е тук – бел.ред.)

Според теб какво изразяват хората с дрехите си?

В ежедневието стилът на някого, за добро или зло, може да ти даде моментален и много интуитивен контекст за човека, за това, с какво се занимава, откъде е, ако щеш – какви доходи има, можеш да направиш куп допускания… В реалността на Meadows всичко гореизброено няма значение и

дрехите ти казват повече за въображението му, за естетиката му, ако щеш за това, колко лесно може да се освободи от предразсъдъците си.

Има ли изпълнители от лайнъпа, които нямаш търпение да чуеш?

Уверена съм, че Meadows не е фестивал, на който отиваш заради имената в line-up-a. Досега винаги съм циркулирала между сцените, без план и дори бегла идея кой е зад пулта – оставам там, където ми е хубаво в момента. Харесва ми, че фестивалът не се комуникира със звездите в line-up-a – няма его, няма напрежение. Само танци.

Подгрей ни с някое парче…

Днес слушам Feel Your Weight (Poolside Remix ) на Rhye. Enjoy <3

Не е срамно да се образоваш сексуално.

Кога е златният час на Василена Винченцо разбери тук.

Последвай ни в Инстаграм.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *