„Възвишение“ зад кадър

Изложба с фотографии на Симон Варсано по стъпките на “Възвишение”

0 коментара Сподели:

Ако понеделникът вече е успял да ви изтощи и имате нужда от презареждане, една разходка в парка пред Народния театър може да ви зарадва с неочаквана изложба.

След излизането на официалния трейлър на най-чаканата българска продукция за 2017 година – „Възвишение“, интересът към филма по едноименния роман на Милен Русков продължава да расте.

Може би това е и причината месец преди официалната премиера да имаме възможността да надникнем към снимачната площадка на филма с една ексклузивна изложба на безспорно утвърдения роден фотограф Симон Варсано. Изложбата е посветена на кинолентата и показва „Възвишение“ зад кадър. Селекцията е разположена пред Народен театър „Иван Вазов“ и ще остане там от 2 октомври до 16 октомври.

Фотографиите, 32 на брой, са внимателно подбрани, така че да проследяват снимачния процес, протекъл от януари до ноември 2016 година и същевременно да разкрият на зрителя магията на киното, без да развалят интригата на филма.

Авторските кадри са придружени от кратък текст, указващ точното местоположение, на което е заснета всяка от избраните сцени.

Изложбата се осъществява с подкрепата на Столична община и беше открита лично от Симон Варсано и г-жа Малина Едрева, председател на постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие в СО. На откриването присъстваха още режисьорът Виктор Божинов, Алек Алексиев (в ролята на Гичо), Станислав Ганчев (в ролята на Пею Бръмбара), Владимир Михайлов (в ролята на Симо Влаха) и Иван Дойков (продуцент на „Възвишение“).

Можете да изгледате трейлъра в линка по-долу и да се отправите на разходка към Градската градина на столицата, за да се насладите на фотографиите на Симон Варсано по стъпките на „Възвишение“.

През октомври посети още…

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *