Наръчник с правилата за перфектно лято

Посрещаме слънчевите лъчи подготвени

0 коментара Сподели:
summer

Лятото има един особен аромат.

Ухае на солени сутрини, на приятен бриз, на топли вечери.

Усетим ли го, нещо в стомаха ни започва да пърха. Това е сезонът, когато времето забавя крачка, сякаш жегата го изморява. Денят се разтяга мързеливо, давайки ни още един повод да стоим навън до късно и да се радваме на споделени моменти, които ще ни държат топло до следващото лято. 

Колкото и да е изтъркано, ще признаем, че това е любимото ни време от годината. Всичко му обичаме – ранобудното слънце, дългите разходки, разтапящите се сладоледи, летните тоалети, студените коктейли, краката ни в пясъка. И истината е, че правим всичко по силите си да грабнем всеки момент и да направим тези няколко месеца незабравими.

Ако лятото беше игра, то наръчникът с правила щеше да изглежда така:

Носи бутилка с вода навсякъде със себе си

water bottle

Да бъдем хидратирани е една от онези големи удивителни, които ни мигат в червено през цялата година, но най-вече през лятото. Ако все още нямаш бутилка за вода, която да се е превърнала в твой най-верен другар (или както Gen Z обичат да казват – emotional support water bottle), значи сега е моментът да си обособиш една такава и да забравиш за пластмасата.

Следи културния календар на града

Макар софийските улици да опустяват през летните месеци, културните събития не спират да се случват на столичната сцена. Изложби, арт фестивали, музикални събития и разнообразни други инициативи ще красят календара ни това лято.

Храним душата с култура и изкуство, защото без тях лятната ни градска диета не е завършена. 

Замени телефона с книга

book

Не, не казваме да не постваш сторита с коктейла от плажа или селфита на фона морския залез. Но определено ти препоръчваме да ограничиш взирането в малкия екран и да замениш това време с потапянето в приятно четиво. Дали на терасата със сутрешната чаша кафе, в градския транспорт или на плажа, книгата ще те релаксира и вдъхнови (без да ти носи вина, че си се изгубил за няколко часа).

Разхождай се сред природата 

Ние сме градски същества, шумните улици са нашият естествен хабитат. Но истината е, че понякога имаме нужда да избягаме.

Естествено ни влече към зелено, тихо, свежо.

Отскачаме до близката Витоша или пък се хващаме на по-дълъг път, но разходките из природата са задължителни за перфектното лято. Медитираме, презареждаме и се връщаме свежи като бистрите рекички, в които топим крака. 

Не забравяй за слънцезащитата

Слънцето – наш най-любим приятел и опасен враг. Цяла година копнеем за златните лъчи, под които да се носим с лекота през летните месеци, но не трябва да забравяме и за последствията, които крият те. Слънцезащитата ни е верен спътник навсякъде – край морето, в планината, в града. 

babe 1

Продуктите на BABÉ се грижат за кожата ни през лятото, като осигуряват широк спектър UVA/UVB защита и ни предпазват от вредните ултравиолетови лъчи в краткосрочен и дългосрочен план. Подходяща и за по-чувствителна кожа, защитната формула, обогатена с BABÉ Calming Complex, ще успокои зачервяванията и усещането за сърбеж, докато гарантира защитата и мекотата на кожата ни. 

babe 2

Слънцезащитният суперфлуид за лице е подходящ за ежедневна употреба, а леката му и копринена текстура ни печели всеки път. Освен хидратиращото действие суперфлуидът на BABÉ е водоустойчив и предпазва от вредното влияние на градското замърсяване. А за всички, които искат да съчетаят предпазването от слънчевите лъчи с разкрасяваща нотка, оцветяващият слънцезащитен суперфлуид е перфектен, защото изравнява естествения тен и може да служи като фон дьо тен или основа за дневния ни грим.

Лятото е любимата ни игра, а слънцезащитата е едно от основните правила, които не си заслужава да нарушаваме. 

Виж още: Ново място за натурална козметика в София: Boryana

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *