Събития за седмицата: 5-11 юни

Виж кои са събитията, които си заслужава да посетиш тоази седмица

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата

Юни вече официално е тук

и макар да започва дъждовно усещането, че лятото най-накрая пристъпва, ни завладява. Абстрахираме се от факта, че гръмотевичните бури и този път присъстват във всяко приложение, което можеш да следиш за времето. Все пак – ако се водим по това, какво ни остава, освен да чакаме лошото време да премине?

Това не е животът, който искаме да водим, в никакъв случай.

По тази причина взехме ситото и отсяхме онези събития, които ще те накарат с радост да си вземеш чадъра и да тръгнеш из града на лов за спомени. Заглавията на събитията са линкове, които ще те отведат там, където ще откриеш повече информация!

„Нощните рицари“ по текстове на Яна Борисова
5 юни, Sofia Live Club

Разказахме ти за тези момчета миналата седмица, а днес имаш възможност и ти да се потопиш в магията, която създават. Те са пазители на нощта – времето, когато всичко забранено е позволено и всичко неизказано може да се изрече. В „Нощните рицари“ нейно величество любовта е представена „гола, нахална и млада“, както се пееше в една песен. Брутално, откровено, без цензура и без задръжки се говори на сцената за любовта, а тя сменя дрехите си неусетно пред очите ни. Един път е онази, за която всички жадуваме, друг път е комично-трагична, трети път е красива като в приказка, а накрая любовта се жени, показвайки ни всички детайли на една балканска сватба парекселанс. Препоръчваме с две ръце

Secret Nature
6 юни, Little Bird Place

Изложбата Secret Nature е съвместен художествен проект на Закари Логан и Любен Домозетски. Основната тема, която обединява творчеството на двамата автори, е пресъздаването на природните форми и търсенето на мястото на човека в природата. Настоящата изложба включва основно произведения, създадени в резултат на съвместен престой на двамата артисти в художествената резиденция Little Bird Artis Residency в родопското село Лещен. Изучавайки и наблюдавайки пейзажа, растенията и животните в тяхната естествена среда, двамата автори създават серия от творби, които отразяват едно задълбочено вглеждане в природата. Изложбата включва рисунки, живопис, керамика, а две произведения са създадени в съавторство. Не пропускай!

Възможни тела
8 юни, Doza Gallery

В полето на телесното, човекът е универсално създание. Тялото ни прави едновременно еднакви и уникални, равноправни пред природните закони, самостойни в своето ежедневно съществуване. Изложбата “Възможни тела” представя със средствата на визуалните изкуства различни гледни точки към човешкото тяло. Раглежда го като образ определящ идентичност и интегритет. Като сцена на страст и желания. Като интериор и екстериор, като образ символ, преминаващ през времето, като сюрреално тяло, способно на всичко. Участниците са Войн де Войн, Вероника Десова, Йоана Петкова, Любен Домозетски, Мартин Атанасов, Мич Брезунек, Радина Ганчева, RASSIM, София Грънчарова, София Димова и Харита Асумани.

Dog Fest 2023 
11 юни, Кучешкия Парк

Любимият на теб и на нас Dog Fest става на 5 тази година, и емоциите от него отново ще огласят добре познатото място в градинката зад Park Center Sofia. На 4 юни кучешката градинка ще стане хост на единственото по рода си кучешко събитие, в което фокусът не сме ние, а нашите усмихнати опашатковци. Организираме редовния ни Dog Fest само и единствено с мисъл за твоя домашен любимец. Доведи го на мегапарти, остави го да се помотае с приятели, да участва в игри, да получи вкусни изкушения за награда и да потича волно по зелените площи. И той е човек на 4 лапи и той има нужда от развлечения! Ние пък ще дадем на него и на теб уникален празник.

Какво се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв 

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *