5 от най-емблематичните сцени в Succession

Сериалът, с който не искаме да се разделяме

0 коментара Сподели:
succession

Те са дисфункционалното семейство, което ни залепи за малкия екран. Те са токсичните характери, които не искаме да срещаме в живота си, но обожаваме да гледаме от дивана.

Те са вулгарни, неморални, нереални.

Те са фамилията Рой. От 2018, когато на бял свят се появи първият сезон на така любимата ни сатирична драма, следим с жадни погледи всеки епизод на Succession.

Не можем да преценим кое ни е по-любимо: интригите, елитарността и задкулисието или пък черният хумор, изобретателните обиди и хапливите коментари. Трудно е да поберем удивлението си към този сериал в няколко реда, а и няма причина да го правим. С голяма мъка обаче се опитваме да приемем факта, че епохата на Succession приключи, като преди броени дни излезе и финалният епизод на четвърти сезон. Правим му подобаващо изпращане със селекция от най-емблематичните сцени, култови моменти и незабравими реплики от сериала.

Тук е моментът да ти кажем, че по-надолу има spoilers. Та ако не си изгледал всички четири сезона на Succession, наваксай бързо и се върни. 

Рап изпълнението на Кендъл 

Нали знаеш онова странно усещане, когато нещо е непоносимо неловко (иначе казано – жесток cringe), но ти сякаш си погълнат от хипноза и не можеш отделиш поглед. Рап изпълнението на Кендъл от първи сезон е точно такова. Смешно, излагащо, мъчително. Слагаш ръце пред очите си, защото не искаш да гледаш, но разтваряш пръсти, защото не можеш да го пропуснеш. Двеминутното зрелище е доказателство за абсолютната липса на досег на Кендъл с реалния свят, но и израз на брилянтната игра на Джереми Стронг. 

Роман и японската ракета 

Роман е винаги готов да изстреля поредната безсърдечна обида или саркастична шега, но изстрелването на сателит под негово ръководство се оказа над капацитета му. Гледайки с насмешка тази сцена, не пропускаме да забележим така познатата библейска препратка с демонстративното измиване на ръце. С други думи темата за бягството от отговорност и вина, която е болезнено позната на влиятелната фамилия Рой.

Том яде от пилето на Логан

Ако се чудиш как би изглеждало мекотело в човешки вид, то нека ти представим Том Уамбсгамс. Той е двуличен, подъл и пагубно безпринципен. Готов е на всичко, за да осигури безопасността и позицията си, и именно затова изпада в сериозна дилема в края на втори сезон, когато бъдещето му се очертава, меко казано, несигурно. Нямащ нищо за губене, Том събира смелост да се опълчи срещу Логан… като най-демонстративно му изяжда пилето от чинията. 

Глиган на пода 

Едно нещо ни става ясно от първия епизод на Succession – Логан е реалната версия на злодей от приказките. Илюстрира го по безброй начини, но върхът на жестокостта му е достигнат в трети епизод от втори сезон. По време на вечеря и насред дискусиите за важна сделка Логан обявява началото на унизителна игра. Жертвите са тези, които не отговарят честно на зададените въпроси, а последствията са позорни. Грег, Том и Карл се озовават на земята, лазейки на четири крака и грухтейки под всеобщото скандиране: „Глиган на пода!“.

Роман и Матсън на върха на планината

На фона на норвежката природа тази сцена е красиво болезнена. За пръв път виждаме скръбта на иначе циничния и безчувствен Роман, чийто емоционален изблик е силно нехарактерен за персонажа. В типичния за сериала стил монологът на младия Рой е съпътстван с комичен привкус, който разпознаваме в лицето на лукавия Матсън.

Виж още: Незабравимите сцени от филми, в които храната играе главната роля

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *