6 музикални фестивала, в чиято публика трябва да танцуваш това лято

Копнеем да сме в публиката им

0 коментара Сподели:
festival

Музиката никога не е достатъчна и точно затова обръщаме поглед към лятото, което се разстила пред нас със свеж плясък. Въздухът е лек, звездите се виждат ярко, а всяка клетка в нас копнее за време навън. Представяме ти кратък обзор на фестивалната карта на Европа това лято, като решихме да избягаме от най-познатите имена и да се потопим в музикалните приключения, избягали от радара ни през последните години. По-иначе казано: приготвили сме за всеки вкус по нещо.

Summer Well

11-13 август

Summer Well_1

Не за първи път Румъния ни доказва, че е здраво стъпила на световната музикална сцена, и това лято обещава да ни разтърси. Summerwell ни посреща радушно с Florence + The Machine, Yungblud, Temples и още редица имена. Фестивалът е абсолютно задължителен за всеки меломан и тази година празнува заветните 12 години. Там сме от 11 до 13 август.

3 Smoked Olives

17-21 август

3 smoked olives

Според посетилите на това жестоко събитие преживяването на живо е още по-яко, отколкото изглежда на снимка. Отправяме се към малък остров на р. Дунав и се подготвяме за фестивал за сетивата. Води се на румънска територия, но е точно до Силистра, което го прави удобен за посещаване от нас. Ако решиш да се пуснеш, те очакват музика, пърформънс, уъркшопи, йога, кино на открито.

Amsterdam Open Air

3-4 юни

Amsterdam open air

Преживяването на лятото по подразбиране трябва да бъде синоним на AOA. Няма как да съберем цялото му богатство в толкова малко символи. Всеки, дръзнал да посети, ще бъде залят от 48 часа музика на 3 и 4 юни. Пътешествието през различната комбинация от артисти минава през всички електронни стилове, а откритото небе ти дава пространство да се извисиш.

Dunk! Festival

18-20 май

dunk festival

Белгия е много повече от културна граница между германска и романска Европа, а Гент е истинско съкровище. 15 артисти, 3 дни, много шум и силна музика. Нашите хайлайти са A Burial At Sea, God Is An Astronaut и EF, но сме сигурни, че ако барабаните и тежките вокали са твоето нещо, ще намериш още много имена, заради които да организираш пътуването си до Dunk.

Rolling Loud Germany

7-9 юли

rolling loud

Мюнхен тази година ще зазвучи с мощен звук. Най-мащабният рап фестивал Rolling Loud за пръв път гостува на баварската столица. Основан като еднодневен фестивал в Маями, през последните години той се превърна в глобален феномен. От бреговете на САЩ към Европа ветровете ще довеят Wizkid, Kendrick Lamar, Travis Scott и още повече от 40 световни имена.

Afro Nation Portugal

28-30 юни

afro nation

Praia da Rocha е един от най-известните плажове в Португалия. В края на юни от червените му скалисти брегове ще се носи ехото на афро ритъма. Можеш да очакваш зашеметяващи залези и музика, която да кара всяка брънка в тялото ти да вибрира. Burna Boy, Popcaan, Aya Nakamura и десетки други ще се погрижат температурите да не спадат под 25 градуса. Бански, слънцезащита и добро настроение.

Още за любовта и летните фестивали: Как обиколих с приятелката си най-яките пет фестивала в Европа за едно лято

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *