Три от най-любимите ни музикални кавъри

Кратка селекция от кавъри, семплирани песни и интерполации, които станаха доста популярни извън времето на своите предшественици

0 коментара Сподели:
go listen april

„Няма нищо ново под слънцето!“

От Екли­сиаст до наши дни общовалидното правило за всички области на живота, в това число и за музиката. Следвайки същия вечен кръговрат, през април е ред да сме на пролетна вълна. Тематично решихме да направим ретроспективен скок, от който изкарахме кратка селекция от кавъри, семплирани песни и интерполации, които станаха доста популярни извън времето на своите предшественици. Слушай смело и на макс, понякога не е лошо да изпеем старата песен в нова тоналност. Звучи добре.

Wu-Tang Clan – C.R.E.A.M. 1993
The Charmels – As long as i’ve got you 1967

Една от най-успешните рап групи в американския и световния хип-хоп Wu-Tang Clan създава една от най-емблематичните за кариерата си песни благодарение на друга. C.R.E.A.M. е семплирана от The Charmels (1967) и е част от дебютния албум на групата Enter the Wu-Tang (36 Chambers). Соул-фънки-диско звученето на As long as i’ve got you някак е паснало като ръкавица на flow-а на Raekwon, Method Man и Inspectah Deck в чисто новия ù облик от 1993.

Coolio – Gangsta‘s Paradise 1995
Stevie Wonder – Pastime paradise 1976

Каквото и да се напише за Steve Wonder, ще е малко. Приносът му за музиката и индустрията е огромен и поколения артисти повлияват усещането си за изкуство именно от него. В това число е и Coolio, чиято най-популярна песен, взела Grammy, всъщност е интерполация на Pastime Paradise от 1976. Песента става не просто популярна, а химн и свое­образен символ на субкултурите и бунта във времето, в което излиза.

Florence+The Machine – You’ve got the love 2008
Candi Stanton – You’ve got the love 1986

Песента, след която анг­лийската инди рок банда навлезе в мейнстрийма – You’ve got the love, в оригинал е дело на Candi Stanton. Песента от 1986 е със соул, диско и госпел звучене, а ритъмът дори леко напомня за Moby. Интерпретацията ù от 2008 ù дава нов живот с инди и поп звучене, с което я прави по-комерсиална, а последвалите ремиксирани версии успяха да я поставят и на електронната сцена.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града от близо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *