Да поЧетем: Фестивалът, който показва света на книгите

Очаква те рапиране на българска поезия, литературен базар и срещи с български автори

0 коментара Сподели:
Da poChetem

„Винаги съм си представял рая като библиотека“ – Хорхе Луис Борхес.

Книгите задават и отговарят на въпроси. Помагат ти, когато си объркан, подходящи са и за вдъхновение. Хубаво е, когато ги разхождаш в чантата или те чакат мирно на холната маса. Без значение от деня – слънчев, дъждовен, забързан или мързелив, и мястото – тераса, пейка в парка, предна седалка, първа линия на плажа, те остават верни приятели. Вървят с кафе, може би чай, а и няколко тайни парчета шоколад.

Та, ако ти трябва нова книга на бюрото или до леглото, Да поЧетем 24 май на площад „Славейков“ е точното място за теб.

Ploshtad Slaveikov

Етюд-и-те на София / Sketches of Sofia

Няма по-подходящ ден за празнуване, четене и слушане на книги от 24 май. Денят, в който празнуваме българската азбука, просвета и култура, е поводът за фестивала „Да поЧетем“. Откриваме събитието на най-литературното място в София – площад „Славейков“, което вече в покрито с 85-метров надпис. Фестивалната визия ще се подкрепи и с места за четене, бар, литературен базар и магазини със сувенири.

Фестивалът започва в 11:00 часа с четене и детска работилница, по време на която ще се проведат игри за създаване и разказване на истории. Щафетата поема човекът,

който познава по-добре от всеки Бохемска София – Виктор Топалов.

Той ще разведе гостите на събитието на три пешеходни обиколки (от 10:00, 14:00 и 16:00 часа) из „Квартала на писателите“. Денят ще предложи и първия по рода си Литературен куиз на открито. Викторината ще води Румен Иванов, който ще предизвика гънките на мозъка ти с питанки за култура, писменост, литература и творчество. Състезанието е по отбори, а топ 3 ще спечелят и награди.

Към края на деня Лейди Гергана a.k.a Цветелина Цветкова ще проведе смехотерапия, а след нея е време за шоу с актьорите от импро театър „Както ви харесва“. ЖЛЪЧ ще затвори фестивала с рапиране на българска поезия.

Кои са тия двамата на пейката? Отговорът – Площад Славейков for dummies.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *